Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot Blogit

Rantaravintola Isabella saa uudet yrittäjät

Rantaravintola Isabella Vilppulan satamassa saa maalis-huhtikuun vaihteessa uudet yrittäjät. Veli-Matti Ruokola , 62, jää eläkkeelle ja uusina yrittäjinä aloittavat Susanna , 35, ja Antti Porevesi , 50. Susanna Porevesi on ollut töissä Ravintola Isabellassa vuodesta 2001 lähtien ja tehnyt kaikkia ravintolan töitä. Koulutuksekseen Porevesi on käynyt Hotelli-, ravintola- ja suurtalousalan kolmevuotisen koulun Mäntässä. Porevesillä on viisi lasta ja perhe asuu Vilppulassa. Antti Porevesi on yrityksen toimitusjohtaja ja tekee ravintolassa kaikkia muita kuin ruuanlaittoon liittyviä töitä. Ravintolan nimenä ja markkinointinimenä säilyy Rantaravintola Isabella, mutta taustalla oleva yhtiö vaihtuu ja toimintaa jatkaa Vilppulankosken Ravintola Oy. Toiminta säilyy ennallaan Rantaravintolan toiminta säilyy ainakin ensi alkuun entisellään, mutta mitä ideoita uusille yrittäjille ajan myötä tulee, niin se on tulevaisuuden asia. Lounasta ravintola tarjoaa arkisin ja á la carte listan, karaoke on ohjelmassa ja aika ajoin elävä musiikki. Ravintolassa on kaikki A-oikeudet. Ravintola on auki viikon jokaisena päivänä ja keittiö on auki, aina niin kauan kuin ravintolakin. Ruokola kertoo, että Ravintola Isabella toimi Vilppulan keskustassa 19 vuotta, kunnes sen toiminta loppui vuonna 2016. Rantaravintola on aloittanut vuonna 2000 ja ympärivuotisesti se on ollut toiminnassa nyt kaksi vuotta. Rantaravintola on alun perin rakennettu lämpöeristetyksi, ikkunoihin laitettiin lämpöelementit 6–7 vuotta sitten. Rantaravintolaan tehtiin laajennus vuonna 2016, että saatiin tilaa pakasteille ja ovet vaihdettiin viime talven jälkeen. Sukulan ohjelma toi näkyvyyttä Ravintolan ruokalistasta osa on TV-kokki Jyrki Sukulan aikaansaannosta. Ravintola Isabella oli Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! -ohjelmassa vuonna 2013. Ohjelma nähtiin tositelevisiosarjan toisella Suomen tuotantokaudella Neloselta. Ohjelman formaatti perustuu Gordon Ramsay Kurjat kuppilat -sarjaan. –Sukulan ohjelmassa olo toi ravintolalle kyllä paljon näkyvyyttä ja ruokailijoita, varsinkin sen jälkeen kun Göstan uusi museo aukesi, meidäthän tunnetaan Helsinkiä myöten, kertoo Ruokola. Lounas ja á la carte listat ovat monipuolisia, kasvisruokia ei ole paljon, koska niitä ei paljon kysytä. Keuruulta syntyisin oleva Ruokola on alkuperäiseltä ammatiltaan sähköasentaja. Vilppulassa lapsuutensa viettänyt Ruokola kertoo, että ravintola-alalla hän aloitti vuonna 1976 ja sen jälkeen hän perusti ravintolan Hervantaan. Vilppulan Isabellan hän hankki vuonna 1997. Ruuanlaittoa, asiakaspalvelua ja tietty vapaus Työntekijöitä kuun vaihteen jälkeen Rantaravintolassa on kolme ja puoli vakituista työntekijää. Ravintolassa kaikki pystyvät tekemään sitä ruokaa mitä ravintolassa tarjotaan. Ravintolan asiakasmäärä ja liikevaihto ovat olleet hyvät, vaikkakin asiakkaita käy enemmän kesäisin. Vilppulan satamassa on Mänttä-Vilppulan kaupungin karavaanarialue, jonka palvelut välitetään ravintolan kautta. Satamassa on myös lasten liikennepuisto ja beach volley -kenttä. Rantaravintolalla on oma rantasauna. –Kyllä ihmiset ovat nyt jo alkaneet käsittää, että me olemme auki ympäri vuoden, kertoo Susanna Porevesi. Susanna Porevesi kertoo nauttivansa ruuanlaitosta ja asiakaspalvelusta, myös tietty vapaus työssä on mukavaa. "Sukulan ohjelmassa olo toi ravintolalle kyllä paljon näkyvyyttä ja ruokailijoita, varsinkin sen jälkeen kun Göstan uusi museo aukesi, meidäthän tunnetaan Helsinkiä myöten." Veli-Matti Ruokola