Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Verotiedot Blogit

Jonne Hänninen suoritti kolmoistutkinnon ainoana Mänttä-Vilppulassa

Jonne Hänninen ehtii vähän huokaista ennen seuraavaa etappia. Siihen ei ole aikaa kuin runsas kuukausi. Edessä häämöttää armeija, jossa nuori mies viettää todennäköisesti seuraavan vuoden. Takana on neljä vuotta tiukkaa opiskelua ja tuloksena ravintolakokin tutkinto, ylioppilastodistus ja lukion päästötodistus aikuislukion oppimäärällä. Useimmiten opiskelijat tyytyvät kaksoistutkintoon, mutta Jonne halusi saada myös lukion paperit ja siksi hän suoritti tarvittavat kurssit. –Totta kai olo on helpottunut ja tyytyväinen. Ammattikoulussa ja lukiossa opiskeleminen samaan aikaan oli ajoittain aika tiukkaa. Eniten töitä teetti pitkä matematiikka, joka onneksi meni kunnialla läpi, kertoo torstaina ammattikoulusta päästötodistuksen hakeva nuorukainen. Lauantaina on sitten vuorossa valkolakin nouto ja silloin perheen Kolhossa sijaitsevan omakotitalon pihapiirissä pidetään oikein kunnon kekkerit. Vieraita on kutsuttu 90 ja valmisteluja on tehty jo pidemmän aikaa. Ruuanlaittoharrastus virisi yläkoulussa Syy nyt takana olevaan opiskeluputkeen löytyy yläasteella virinneestä ruuanlaittoharrastuksesta. –Olen aina ollut kohtuullisen hyvä koulussa ja siksi lukio oli alun perin ykkösvaihtoehto. Yläasteella innostuin sitten kovasti ruuanlaitosta ja sain opinto-ohjaajalta tietää, että on olemassa tällainenkin vaihtoehto. Tartuin siihen ja tässä sitä ollaan, toteaa Jonne. Nyt hänellä on yksi ammatti ja ovia auki ehkä enemmän kuin pelkällä ylioppilaalla tai pelkällä kokilla. Nyt on mahdollisuus opiskella vaikkapa restonomiksi ammattikorkeakoulussa, tai mennä yliopistoon lukemaan jotain mieluista ainetta. –Lukio oli kouluista ehdottomasti haastavampi. Olin tehnyt ruokaa jo pitkään ennen ammattikouluun menoa, joten aika moni asia siellä oli ennestään tuttua, mutta työharjoittelujaksojen aikana opin kyllä tosi paljon, selvittää Jonne. Ensimmäisen harjoittelujaksonsa hän teki Keuruun Pappilan Tavernassa. Seuraavat jaksot ja sen päälle pari kesää kuluivat ravintola Göstassa. Töitä päämäärän eteen Ammattikoulun aikana Jonne Hänninen osallistui hyvällä menestyksellä Taitaja-kisoihin ja muutenkin koulu sujui hänen omien sanojensa mukaan niin hyvin kuin yleensä voi mennä. Vaikka tulevaisuudesta ei vielä ole aivan selkeää kuvaa, arvelee Jonne sen tavalla tai toisella liittyvään kokkaamiseen ja liiketalouteen. Omaan tulevaisuuteensa nuori mies suhtautuu valoisasti. –Tulevaisuus näyttää ihan mukavalta. Olen kiinnostunut monenlaisista asioista ja valmis tekemään töitä saavuttaakseni päämääräni, hän sanoo ja lähtee jatkamaan juhlien valmisteluja.