Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Blogit Tulospalvelu

Huippuruokafestivaali otetaan omiin käsiin – Tänä vuonna aloittaa Mänttä Food Festival

Food & Art -festivaali saa jatkoa Mäntässä. Helsinkiläinen Food Camp Finland vie suositun tapahtuman Turkuun tänä vuonna, mutta Mäntässä tapahtuma jatkaa paikallisin voimin. Mänttä-Vilppulan kaupungin vt. kulttuurijohtaja Antti Korkka kertoo, että elokuussa huippuruokafestivaalin tilalle tulee Mänttä Food Festival. –Illalliset ja ohjelmat jatkuvat ja sisältöä uudistetaan. Kaupunki ja Serlachius-museot sekä paikalliset yritykset pitävät tuotannon omalla paikkakunnalla, ja kaikki hyöty jää paikkakunnalle. Korkan mukaan tapahtuman pääpaikkana säilyy Serlachius-museo Gösta, jossa on osaamista korkealaatuisen ruokatapahtuman järjestämiseen. Parhaillaan neuvotellaan siitä, ketkä paikalliset yritykset lähtevät mukaan Mänttä Food Festivaliin. Kaupunki solmii myöhemmin kumppanuussopimuksen. Tapahtuma siirtyy viikkoa myöhemmäksi 30.-31. elokuuta pidettäväksi ja tiivistyy kaksipäiväiseksi. Korkan mukaan Food Camp Finlandilla oli viisivuotissuunnitelma, minkä jälkeen se halusi järjestää ison kaupunkifestivaalin, ja aloitti neuvottelut Turun kaupungin kanssa. Mänttä-Vilppulan johdolle Food Camp Finlandin lähtö ei tullut yllätyksenä, vaan asioista keskusteltiin jo viime syksynä. Maistelupolku kaupungille Korkeatasoisen ruokafestivaalin äiti on Serlachius-museoiden kehitysjohtaja Päivi Viherkoski . Hän suunnittelee uuttakin tapahtumaa yhdessä huippukokki Henry Tikkasen kanssa. Viherkoski kertoo, että Mänttä Food Festivaliin tulee joka vuosi vaihtuvat teemalliset illalliset ohjelmineen. Tämän vuoden teema on Klassikot . Göstan kartanoa remontoidaan parhaillaan ja sinne avataan Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista pysyväisluonteinen Kartanon Klassikot -näyttely, joka esittelee säätiön rakkaimmat aarteet. –Klassikot-illallisia tulee kaksi, ja teema kumpuaa ruokaan, musiikkiin ja koko tunnelmaan. Saadaan kokea myös tulevaisuuden klassikoita. Haluamme sellaisia teemoja, jotka vievät tunnelmasta toiseen, mutta jossa peruslinja säilyy. Tänä vuonna musiikki on iso elementti. Viherkosken mukaan Mäntän keskustaan tulee maistelupolku, jossa on mukana paikallisia yrityksiä ja jossa ihmiset voivat ostaa maisteltavaa. –Meidän strategiassa on ruoalla tärkeä osuus, se on osa brändiä ja kulttuuritarjontaamme. Teemme tapahtumaa nyt toisella tavalla, ja että tavalliset ihmiset voivat osallistua, eli edullisemmalla. Monen ruokalajin Göstan illallisiin mahtuu maksimissaan sata ruokailijaa. Aiemmin paikkoja oli kolmena iltana 116. Lisäksi oli oheistapahtumia.