Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Mäntän Klubi sai arvokkaan tunnustuksen kansainväliseltä Rotisseurs-järjestöltä

Mäntän Klubille luovutettiin 4. heinäkuuta arvostettu Rotisseurs-kilpi. Mäntän Klubin toimitusjohtaja Iris Mäkinen on pitkäaikainen Rotisseurs-järjestön jäsen. Hän on kantanut järjestön käätyjä vuodesta 2005 saakka, jolloin hän työskenteli Hotelli Yöpuun hotellinjohtajana. Henkilökunnasta keittiömestarit Jarmo Räisänen ja Markku Aittola , kokki Petri Peltola ja Klubi 100 vuotta -projektipäällikkö Anu Huhtala kantavat järjestön käätyjä. Markku Aitola ja Anu Huhtala saivat omat käätynsä vuonna 2012 olleessaan Mäntän Klubin palveluksessa. Jarmo Räisänen ja Petri Peltola siirtyivät Klubin palvelukseen tänä vuonna, ja he ovat saaneet omat käätynsä aikaisemmin muualta. Tärkeä ja arvokas tunnustus Klubille intohimosta alaan Iris Mäkisen mielestä Mäntän Klubi ansaitsee oman kilpensä. – Olen pitkään ollut alalla ja ihaillut kilpiperinnettä. Pääsin yhdeksän vuotta sitten emännöimään Mäntän Klubia, ja se oli yksi hienoimpia hetkiä, jota elämääni mahtuu. Huikeata, että pienessä talossa on viidet käädyt, Mäkinen iloitsee. Tomi Lantto on Iris Mäkisen kollega Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n hallituksessa ja La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs:in kansainvälisen Conseil Magistraaliin jäsen. – Hän antoi signaalia, että kannattaa hakea Klubille Rotisseurs-kilpiä. Helmikuussa tehtiin päätös, mutta julkistaminen siirtyi koronan takia, Mäkinen paljastaa. – Rotisseurs-kilpi on meille tärkeä ja arvokas tunnustus. Mäntän Klubilla on nautittu paikallisesta palvelusta ja Klubin perinteisen keittiön antimista 100 vuotta. Tänä päivänä intohimomme on kunnioittaa, ylläpitää ja kehittää Klubin korkeaa laatua edelleen, Mäkinen kertoo. – Haluamme tuoda perinteiseen reseptiikkaan nykyaikaista kosketusta, palvella asiakkaamme huomaavaisesti ja tuottaa mieleenpainuvia kokemuksia. Ajan henkeen sopivalla otteella ja kokemuksen tuomalla tunteella, Mäkinen jatkaa. Kilpi on osoitus jatkuvasta korkeasta laadusta La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Suomen toiminnan tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Rotisseurs-kilpi on merkkinä ruoan ja palvelun korkeasta tasosta. Laatua seurataan jatkuvasti julkisilla arviointikriteereillä, joissa huomioidaan tarjoiltavan ruuan laatu ja henkilökunnan osaaminen sekä ystävällisyys. – Kilven saamiseen on tietyt julkiset kriteerit ruualle, juomalle ja salihenkilökunnan työskentelylle. Mäntän Klubilla on kaikki hienosti hallussa, kilven paljastamaan saapunut valtavuoti Johanna Hornburg kehuu. Kaikki kilpiyritykset ovat myös sitoutuneet kehittämään Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa. – Kilpi on kunnianosoituksen lisäksi velvollisuus Mäntän Klubille säilyttämään oma makumaailma, jota muiden on vaikea jäljitellä, Hornburg muistuttaa. – Jos jotain syystä taso tippuu, niin kilpi poistetaan paikoista, jotka eivät ole sen arvoisia. Pyrimme vuoropuhelulla ja vierailuilla varmistamaan tason säilymisen. Yritämme olla seurannassa äärimmäisen läpinäkyviä, Hornburg selventää.