Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Blogit Eurovaalikone

Mänttä Food Festivalin seitsemän ruokalajin illalliset saavat inspiraation klassikkonäyttelystä

Mänttä Food Festival järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Serlachius-museo Göstassa 30.-31. elokuuta. Mäntässä aiemmin järjestetty Food & Art Festival ilmoitti siirtymisestään Turkuun tammikuussa. Mäntän tapahtumassa on klassikkoillallisia, joita inspiroivat Serlachius-museoiden kokoelmaripustus Kartanon klassikot . Ruokatapahtumaan mukaan kutsutut huippukokit valmistavat klassikkoteeman pohjalta seitsemän ruokalajin illallisen ravintola Göstassa kahtena elokuun iltana. Illan juontajana toimii ravintoloitsija ja hovimestari sekä Suomen Sommelierien puheenjohtaja Samuil Angelov . Illallisten kokkitiimiä isännöi ravintoloitsija Henry Tikkanen . Seurakseen hän on kutsunut keittiömestarit Sasu Laukkosen , Heikki Liekolan , Henri Alénin , Kai Kallion sekä kondiittori Toni Rantalan . Illallisen valmistamiseen osallistuu myös kalastaja Klaus Berglund . Lauantaina 31.8. ruokatapahtuma laajenee koko Mänttään. ArtHotel Honkahovi, Café Alex, Gustaf-museon kahvila ja Viinitupa Vuorenmaja tarjoavat viiden euron hintaisina maistelupaloina omia klassikoitaan. Niitä voi nautiskella varaamalla paikan opastetulta kierrokselta tai tekemällä kierroksen omatoimisesti. Tapahtuman tuottavat ravintola Gösta ja Serlachius-museot. Yhteistyössä ovat mukana Taidekaupunki Mänttä-Vilppula, ArtHotel Honkahovi, Café Alex ja Viinitupa Vuorenmaja.