Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Klubi 100 vuotta: Kuuluisa keittiö veti väkeä uudenvuodenvastaanottajaisiin

Mäntän Klubin uudenvuodenaaton menu oli suunniteltu perinteitä kunnioittaen, ja listalla oli kotimaisia ja lähellä tuotettuja raaka-aineita. – Tämäniltaisen kolmen ruokalajin menun suunnittelivat ja toteuttivat keittiömestari Markku Aittola ja kokki Meia Vaittinen . Pöytiin tarjoiltiin mustajuurikeittoa, ylikypsää häränrintaa konjakki-pippurikastikkeessa valkosipuliperunoilla ja grillikasviksilla höystettynä. Jälkiruokana oli vadelmasorbettia marjojen ja marengin kera, projektipäällikkö Anu Huhtala kertoo. Huhtalan mukaan mustajuuri valikoitui alkukeittoon, koska se on edelleen monelle tuntematon. Juttu jatkuu kuvan jälkeen. – Kuitenkin mustajuuri on niin terveellinen, herkullinen ja elegantti juures, että haluamme tuoda sitä esiin. Kastikkeet ovat makujemme ytimessä, ja niistä keittiömme muistetaan, Huhtala kertoo. Klubilla on sen avaamisesta lähtien säilötty marjoja, sieniä ja mehuja. Kellariin tuli 1950-luvulla kaksi kylmiötä ja pakastinta, joilla parannettiin ruokien säilyvyyttä. – Sitä ennen käytettiin Keurusselästä talvella tuotuja jäitä, jotka varastoitiin sahajauhoihin. Edelleen saamme paikallisilta marjastajilta ja sienestäjiltä satoa säilöttäväksi ympärivuotiseen tarpeeseemme. Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Arja Knuuttila ja Alpo Hannuksela saapuivat juhlimaan uutta vuotta Hämeenlinnasta. – Meille tämä on ihan uusi kokemus. Ystävämme, jotka asuvat Vilppulassa, kertoivat näin hienosta mahdollisuudesta. Eihän meitä tarvinnut kahdesti käskeä, kun jo päätimme, että tänne tulemme. Olemme kyllä nauttineet ruoasta suuresti. Edit. 2. tammikuuta 2020 kello 9.10 Vaihdettu ”keittiöpäällikkö” ”keittiömestariksi”. Katso lisää kuvia tästä: