Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Huippuresepti: Tehdään äidille ihana kääretorttu

Kääretorttuja on erilaisia vaikka minkälaisia. Vai oletko koskaan maistanut kinuskikermalla, Irish Cream ja Coffee -rahkalla, mango-tuorejuustolla tai Marianne-karkeilla maustettua mansikkakääretorttua? Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja koristaa kääretortun omien mieltymystesi mukaan. Torttu voi olla minttusuklainen, Pätkiksen makuinen tai täytetty pakastimesta löytyvillä marjoilla. Kaupoissa on myös uusia jännittäviä hedelmiä. Mikset kokeilisi vaikkapa passion-nektariinitorttua? Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Hilloa kannattaa aina lisätä väliin, samoin kermavaahtoa tai kermavaahto-rahkaseosta. Ne mehevöittävät torttua. Toisinaan tortun voi myös kostuttaa, kuten tässä tiramisutortussa. Tiramisukääretorttu Pohja 4 kananmunaa 1,5 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 2 tl leivinjauhoja Kostutus 1 dl vahvaa kylmää kahvia (1 dl amarettoa tai marsalaviiniä) Kuorrute ja täyte 2 prk kinuskikermaa 1 prk maustettua rahkaa Irish Cream ja Coffee 50 g suklaata 1. Laita uuni päälle 200 asteeseen. 2. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi (noin 7–10 minuuttia). 3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon muutamassa erässä siivilän läpi. 4. Kääntele taikinaa varovasti nuolimella, niin että jauhot sekoittuvat kunnolla. 5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille lastan avulla. 6. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7–8 minuuttia. 7. Aseta pöydälle leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria. 8. Kumoa kääretorttupohja sokerin päälle. Irrota leivinpaperi heti pohjasta, ettei se jää kiinni. 9. Anna pohjan jäähtyä muutama minuutti ja valmista sillä aikaa täyte. Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Täyte ja koristelu 1. Vatkaa kinuskikerma vaahdoksi ja lisää siihen maustettu rahka. Kostuta kääretorttulevy kevyesti kahvilla (ja amaretolla). 2. Levitä sitten kermavaahtoseoksesta kolmannes kääretorttulevylle. Rullaa torttu rullaksi. 3. Koristele lopulla kermavaahdolla. Voit vielä rouhia suklaata päälle, jos haluat. Mangojuustotorttu Gluteeniton, laktoositon Pohja 1,5 dl sokeria 4 kananmunaa 1 dl perunajauhoja 0,5 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta Täyte 1,5 dl mangohilloa 2 dl kuohukermaa, laktoositon 0,5 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 200 g sitruunatuorejuustoa, laktoositon Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Koristelu Kermavaahtoa täytteestä Tomusokeria tai kaakaojauhetta Mangoviipaleita tölkki Mantelilastuja Syötäviä kukkia, kuten orvokkeja 1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi (noin 7–10 minuuttia). 2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon muutamassa erässä siivilän läpi. 3. Kääntele taikinaa varovasti nuolimella, niin että jauhot sekoittuvat kunnolla. 4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille lastan avulla. 5. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7–8 minuuttia. 6. Aseta pöydälle leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria. 7. Kumoa kääretorttupohja sokerin päälle. Irrota leivinpaperi heti pohjasta, ettei se jää kiinni. 8. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi, lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sokerit. Levitä mangohillo kääretorttulevyn pinnalle, sitten kolmannes kerma-tuorejuustotäytteestä ja rullaa levy tortuksi. 9. Koristele torttu ensin kauttaaltaan tomusokerilla tai kaakaojauheella siivilän läpi, levitä tai pursota sitten kermavaahto-tuorejuustoseosta tortun pinnalle. 10. Viipaloi mangoa tortun pintaan, ripottele siihen mantelilastuja sekä asettele syötäviä kukkia koristeeksi. Laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. Marianne-mansikkatorttu Laktoositon Pohja 1,5 dl sokeria 4 kananmunaa 1 dl perunajauhoja 0,5 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta Täyte ja koristelu 1 tlk laktoositonta vispikermaa 1 tlk maitorahkaa, laktoositon 1 pussi Marianne Crush -karamellirouhetta 0,5 dl sokeria 1 tl vanilliinisokeria Koristelu Tuoreita tai pakastemansikoita Macarons-leivoksia Syötäviä kukkia, kuten orvokkeja tai sitruunamelissaa Valkosuklaata raastettuna 1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi paksuksi vaahdoksi (noin 7–10 minuuttia). 2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon muutamassa erässä siivilän läpi. 3. Kääntele taikinaa varovasti nuolimella, niin että jauhot sekoittuvat kunnolla. 4. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille lastan avulla. 5. Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7–8 minuuttia. 6. Aseta pöydälle leivinpaperi ja sirottele sen päälle sokeria. 7. Kumoa kääretorttupohja sokerin päälle. Irrota leivinpaperi heti pohjasta, ettei se jää kiinni. Täyte ja koristelu 1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä kolmannes seoksesta jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Puolita mansikat ja lisää ne rahkatäytteen päälle. 2. Kääri levy rullalle ja anna kääretortun mehevöityä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla. 3. Levitä tai pursota loppu täytteestä kääretortun päälle. 4. Raasta päälle valkosuklaata. Koristele Macarons-leivoksilla, mansikoilla ja syötävillä kukilla, kuten orvokeilla. Voit koristella tortun