Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Anu Huhtalalle kaikki työ on arvokasta

Melkoinen joukko mänttävilppulalaisia tuntee tai ainakin tietää monessa mukana olleen Anu Huhtalan . Hän on yksi alkuperäistä Mää oon Mänttästä -kesätapahtuman puuhaihmisistä ja parhaillaan hän koordinoi Mäntän klubin juhlavuoden tapahtumia. Vaikka Huhtalalla on taivalta takana vasta kohtalaisen vähän, on hän elämänsä aikana ennättänyt tehdä vaikka mitä. Nähtäväksi jää, mihin kaikkeen hän vielä tulevien vuosien aikana ennättää tarttua. – Ensimmäinen palkallinen työpaikkani oli Kruunuhaan lääkärikeskuksessa Helsingissä. Asuin tätini asunnossa, kävelymatkan päässä työpaikasta. Tehtäviini kuului lääkärikeskustilojen siivous ja tarjoilujen järjestäminen. 14-vuotias vihantilaistyttö oli kovin ylpeä työstä isolla kirkolla, aloittaa Huhtala. Yhdeksäsluokkalaisena hän pesi Biomed Oy:n työtakkeja kotonaan. Samaan aikaan hän teki kerhonohjaajan ja leiri-isoisen tehtäviä. Kesätöissä tyttö oli hautausmaalla ja siellä ollessaan hän sai kolahduksen työn ilosta ja kunnioituksesta työtä kohtaan. – Minulla oli ohjaaja, jonka asenne oli innostava ja positiivinen, vaikka vesisateessa lapioitiin välillä. Teini-iän kesinä tarjoutui mahdollisuus lähteä töihin rakennustyömaille Saksaan, enon firman kautta. Saksan kesistä sain hienoja kokemuksia työstä, erilaisesta kulttuurista ja mahdollisuuden oppia uutta kieltä. Edelleen kielioppisäännöt ovat hukassa, mutta rohkeus puhua saksan kieltä syttyi. Kannustan nuoria ottamaan vastaan mahdollisuudet vaihto-opiskelusta ja kesätöistä myös ulkomailla, painottaa Huhtala. Lukio- ja ammattikorkeakouluaikana hän teki tilapäistöitä mehutehtaalla, toimi luokanopettajan sijaisena ja sivutoimisena musiikkileikkikoulun ja musiikin teorian opettajana sekä lastenhoitajana. Ensimmäinen ravintola-alan kesätyö oli Kalajoen Lokkilinnassa. Huhtalan mukaan moni sesonkityöpaikka voisi ottaa mallia sen aikaisesta perehdytyksestä. – Opiskeluaika oli taloudellisesti tiukkaa. En halunnut ottaa opintolainaa. Vanhemmat auttoivat, mutta halusin pärjätä omillani. Sain töitä ravintoloista Virroilta. Tein töitä opiskelun ohella ja valmistumiseni viivästyi. Toimin lisäksi jakeluauton apumiehenä ja menekinedistäjänä, vakuutusyhtiön ajanvaraajana, olin kesätöissä YLE:llä kanava- ja ohjelmapromootion parissa. Ja sitten loppui tunnit vuorokausista, muistelee Huhtala. Vuonna 2003 hän sai työtarjouksen Mäntästä Hotelli-Ravintola Tropicanasta ja muutti Mänttään. Seitsemän vuotta hän työskenteli ravintoloissa samassa talossa, yrittäjät vaihtuivat välillä. Huhtala kouluttautui oppisopimuksella hotelli- ja ravintolaesimieheksi ja valmistuttuaan pääsi töihin ensin tehtaan henkilöstöravintolaan ja sitten Mäntän Klubille palvelupäällikön tehtäviin. Huhtala aloitti myös yamk-opinnot ja haki muutaman vuoden päästä paikkaa Serlachius-museo Göstalle, jossa teki apulaisravintolapäällikön ja ravintolapäällikön työtä viitisen vuotta. – Keväällä 2019 sain upean mahdollisuuden aloittaa työn Mäntän Klubi 100 -projektipäällikkönä tapahtumatuotannon, asiakaspalvelun, markkinoinnin ja edelleen matkan varrella muotoutuneen unelman parissa. Olen kiitollinen jokaisesta mahdollisuudesta tehdä työtä osana tiimiä ja oppia uutta, päättää Huhtala.