Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Maistuvat mokkapalat ja mehevä suklaakakku – Lukijoiden resepteillä herkkuja juhlapöytään

KMV-lehden leivontahaaste odottaa lisää reseptejä. Tässä tuoreimpia lukijoiden suosikkireseptejä. Laitahan omasikin mukaan. Lähde mukaan leipomisilon ja reseptien jakamiseen. Lähetä oma reseptivinkkisi toimitukseen sähköpostilla toimitus.kmvlehti@sanoma.com tai postitse KMV-lehti, Ratakatu 6, 35800 Mänttä. Mokkapalat piirakkavuoassa 75 g margariinia tai voita 1 ½ dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 rkl kaakaojauhetta 2 kananmunaa 1 dl sokeria ½ dl kauramaitoa Kuorrutus 3 rkl vahvaa kahvijuomaa 2 rkl (n. 40g) margariinia tai voita 100 g tomusokeria 1 rkl kaakaojauhetta 4 palaa fazerina-suklaata sulatettuna Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Sulata rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan sulatettu rasva ja kauramaito. Sekoita puuhaarukalla. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Kuorrutus: Sulata rasva ja sekoita siihen kahvi, lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja sulatetut suklaapalat. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus paistetun, jäähtyneen pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Mummun suklaakakku 1dl kaakaota 2 ¼ dl maitoa 1 ¼ sokeria 125 g voita tai margariinia 1 ½ sokeria 3 munaa 1 ½ rkl vanilliinisokeria 4 ½ vehnäjauhoja 1 ½ tl leivinjauhetta Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita kaakao, maito ja sokeri pienessä kattilassa. Kiehauta seos ja anna jäähtyä. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat ja vanilliinisokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää se taikinaan vuorotellaan suklaaseoksen kanssa. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin yksi tunti.