Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Mänttä Food Festival juhlii paikallisuutta ja tarjoaa levähdyshetken kotihoidon väelle

Mänttä Food Festivalin tähtinä loistavat tänä vuonna paikalliset tuottajat yhdessä Vuoden kokkien kanssa. Serlachius-museoiden, ravintola Göstan ja mänttäläisten yritysten yhteistyössä järjestämän ruokafestivaalin teemana on paikallisuus From Farm to Fork. Mänttä Food Festivalin illallistapahtumassa esitellään paikallisia tuottajia, jotka ovat Rauhalammin tila, Matomutkan puutarha, Leporannan tila sekä paikalliset kalastajat. Viisi Vuoden kokkia valmistaa paikallisista antimista ainutlaatuisen ruokaelämyksen. Aterian loihtivat Vuoden kokit Heikki Liekola (2014), Ari Ruoho (2003), Marko Palovaara (2002), Juuse Mikkonen (2004) ja Henry Tikkanen (2001). Lauantaina 29.8. järjestettävällä Makupolulla pääsee myös tutustumaan paikallisten yrittäjien lähiruokatarjontaan. Makupolun kohteita ovat Café Alex, Serlachius-museo Gustaf, Mäntän Klubi ja Viinitupa Vuorenmaja. Sen voi kiertää joko opastetusti tai omatoimisesti. Kotihoidon työntekijöitä muistetaan Osana paikallisuusteemaa Mänttä Food Festival järjestää erillisen tilaisuuden, jossa muistetaan Mänttä-Vilppulan kotihoidon työntekijöitä tarjoamalla heille levähdyshetki hyvän aterian äärellä. Ravintola Göstan ravintoloitsija Henry Tikkanen muistuttaa, että kotihoidon henkilökunnan merkitys on korostunut korona-aikana entisestään heidän ollessaan monien ikäihmisten ainoa yhdysside ulkomaailmaan. –Suuri koneisto ei välttämättä huomaa pientä ihmistä, mutta onneksi meillä on paikallisten auttajien verkosto, joka vaikeinakin aikoina pitää huolta avun tarvitsijoista. Tästä syystä päädyimme Serlachius-museoiden kanssa muistamaan kotihoidon henkilökuntaa, Tikkanen sanoo. Kotihoidon kiireistä johtuen heidän ateriansa toteutetaan myöhemmin ja sen yksityiskohdat tarkentuvat yhteistyössä kotihoidon palveluvastaavien kanssa. Mänttä Food Festival on Serlachius-museoiden ja Ravintola Göstan koordinoima jokavuotinen, Mäntän keskustaan levittäytyvä ruokatapahtuma.