Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit Verotiedot

Punajuuria nobiskastikkeella ja juustoteeleipiä yrttivoilla

1 kg punajuuria 4 rkl hienonnettuja yrttejä, kuten basilikaa. Nobiskastike: 1 kananmunan keltuainen 1 keitetty kananmuna 1 valkosipulin kynsi 1/2 rkl viinietikkaa mustapippuria 1 dl oliiviöljyä 2 rkl kuumaa vettä Sekoita keskenään kananmunan keltuainen, keitetty kananmuna, valkosipuli, viinietikka ja pippuri. Lisää öljy ohuena nauhana samalla vispaten. Vispaa vesi viimeiseksi joukkoon. Keitä punajuuret pehmeiksi miedosti suolatussa vedessä. Anna veden valua punajuurista ja kuori ne. Sirottele hienonnetut yrtit ja tarjoa punajuuret kastikkeen kanssa. Juustoteeleipä 2 dl sämpyläjauhoja 2 dl vehnäjauhoja 1 tl sokeria 1/2 suolaa 3 tl leivinjauhetta 1 dl juustoraastetta 1/2 dl öljyä tai sulatettua voita 2 dl maitoa Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja maito. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina kahdeksi kasaksi leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä tasaiseksi, noin sentin vahvuisiksi leiviksi. Jaa leivät lohkoihin siten, että kypsä leipä on helpompi murtaa viivaa pitkin. Paista teeleipiä 225 asteen lämmössä 15 minuuttia. Yrttivoi 100 g voita 1 dl hienoksi hakattuja yrttejä ripaus yrittisuolaa Huuhtele yrtit ja kuivaa ne talouspaperiin ennen hienontamista. Sekoita mausteet pehmeään rasvaan KMV-lehti julkaisee Mäntän Klubin luvalla kuuluisan ravintolan reseptejä Mäntän Klubin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Reseptit on tallettanut emäntä Sirkka Hakanen.