Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit Verotiedot

Kahdet pyöreät juhlat samaan vuoteen – Tarja Anttila juhli 60-vuotispäiväänsä perheen parissa

40 vuotta sitten vilppulalainen Tarja Anttila avasi ensimmäisen kerran silloisen työpaikkansa Vilppulan kunnantalon oven. Nuori nainen ei ehkä silloin vielä uskonut, että moninaisten erilaisten työtehtävien jälkeen hän avaa saman työnantajan oven 40 vuotta myöhemmin kaupungissa, Mänttä-Vilppulassa. Tänä päivänä ruoanlaittoa ja golfia intohimoisesti harrastava Anttila on Mänttä-Vilppulan kaupungin siivous- ja ruokahuoltopäällikkö. Pyöreät työvuodet eivät kuitenkaan ole ainoa syy juhlaan, sillä viime viikon perjantaina Anttila täytti 60 vuotta. – Juhlimme syntymäpäivääni Viron Pärnussa golfaten yhdessä perheen kanssa, Anttila kertoo. Viron matkan jälkeen Anttila ehtii vielä lomailla ennen kuin palaa takaisin työn ääreen kaupungintalolle. Vuodesta 2007 asti nykyisessä tehtävässään ollut Anttila sanoo pitävänsä työstään paljon, vaikka haasteitakin siinä kohtaan. – Talouden hallinta ja ilmapiirin luominen sellaiseksi, että kaikilla on työpaikalla hyvä olla, ovat mielestäni työni suurimmat haasteet. Työnsuunnittelu on myös tärkeässä roolissa pitkien välimatkojen vuoksi, Anttila sanoo. Kaupungin siivous- ja ruokapalvelupäällikön tehtäviin kuuluu paljon hallinnollista työtä, kuten yksiköiden henkilöstö- ja taloushallintoa. Anttilalla on kaksi lähiesimiestä, siivoustyönohjaaja Arja Helander ja ruokapalveluesimies Seija Markkanen . Työntekijöitä siivous- ja ruokapalveluissa on kaikkiaan 35. – Minulla on aina ollut hyvät työntekijät, heidän kanssaan on mukava työskennellä ja meillä on hyvä ilmapiiri koko työyhteisössä, Anttila kiittelee. Anttilan alaisuuteen kuuluvat kaikki kaupungin siivous sekä koulujen ja päiväkotien keittiöt. Sosiaali- ja terveyspalveluiden keittiöistä vastaa Justiina Ateriapalvelut. – Mänttä-Vilppulassa on toimittu eri tavoin kuin valtavirrassa. Meillä ei ole tehty yhtä isoa keskuskeittiötä, joka toimittaisi ruoat koulun ja päiväkoteihin, vaan meillä on jokaisessa oma valmistuskeittiö, Anttila kertoo. Anttilan mukaan valmistuskeittiöt ovat jokaisessa koulussa ja päiväkodissa hyvässä kunnossa, joten niitä kannattaa käyttää. Tulee myös taloudellisesti järkeväksi pitää jokaisessa oma valmistuskeittiö. – Ruoan kuljettaminen on kallista. Toisekseen, kun joka tapauksessa keittiössä pitää olla työntekijä jakamassa ruokaa, niin samalla hän sen myös valmistaa, Anttila toteaa. Koulujen ja päiväkotien keittiöihin kaikki raaka-aineet tulevat Suomesta. Lähiruokaa käytetään sen mukaan, mitä sesonki tarjoaa ja mihin taloudellisesti pystytään. Yhden puutteen Anttila kuitenkin sanoo Mänttä-Vilppulassa olevan. – Täältä puuttuu leipomo, josta saisi keittiöille joka päivä tuoretta leipää. Nyt sitä ei saa täällä mistään, Anttila toteaa.