Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Koronavirus Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Lähde mukaan leipomaan – Katso tästä ensimmäisiä lukijoiden reseptejä

KMV-lehden leivontahaaste on pyörähtänyt jo mukavasti käyntiin. Ensimmäiset lukijoiden reseptit on saapunut perille ja tässä niitä vinkeiksi muillekin leipureille. Lähde mukaan leipomisilon ja reseptien jakamiseen. Lähetä oma reseptivinkkisi toimitukseen sähköpostilla toimitus.kmvlehti@almamedia.fi tai postitse KMV-lehti, Ratakatu 6, 35800 Mänttä. Tattarimutakakku 2 dl tattarijauhoa 1 dl tummaa kaakaojauhetta 1,5 dl fariinisokeria 0,5 tl suolaa 2 tl vaniljasokeria 1,75 tl leivinjauhe 100 g tummaa (maidotonta) suklaata 1 dl rypsiöljyä 2 dl (kasvi)maitoa Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa karkeasti ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää myös öljy ja maito ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi lusikalla. Voitele ja korppujauhota vuoka, voit käyttää myös tattarirouhetta. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 17 minuuttia. Kakku on valmista, kun se on vielä hyllyvää keskeltä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa. Tarjoa esimerkiksi mansikoiden kanssa. Resepti: Arttu Vitikainen. Banaanikakku 100 g voita tai margariinia 3 dl sokeria 2 munaa 5 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl soodaa 1tl inkivääriä 2 tl kanelia 2 (noin 400g) banaania ½ dl kylmää kahvia Voitele ja jauhota noin 1 ½ litran kakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, inkivääri ja kaneli. Soseuta tai murskaa haarukalla banaanit ja lisää taikinaan, samoin kahvi. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin yksi tunti. Jäähdytä. Omena-toskakakku, gluteeniton 150 g voita ja margariinia ½ sokeria 1 kananmuna 1 ¾ dl gluteenitonta jauhoseosta 1 ½ tl leivinjauhetta 2 isoa omenaa 1 rkl sitruunamehua 1 rkl sokeria kanelia Kuorrutus: 75 g voita ja margariinia ¾ dl sokeria ¼ dl gluteenitonta jauhoseosta 1 pussi (80 g) mantelilastuja 1 rkl omenatäysmehua Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina piirasvuoan (halkaisija 27 senttiä) pohjalle ja reunoille. Kuori ja viipaloi omenat. Purista omenaviipaleiden päälle sitruunanmehua. Asettelee viipaleet pohjan päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä välin toskakuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Levitä seos puolikypsän tortun päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa torttu leivontapäivänä tai pakasta se.