Uusia täytteitä ja makupareja pipareille ja tortuille, peltipiirakkaa suolaisen nälkään - Elämänmeno - KMV-lehti

Uusia täytteitä ja makupareja pipareille ja tortuille, peltipiirakkaa suolaisen nälkään

Moni ajattelee, että piparikakkutaikinan teko on liian vaikeaa tai että piparit lässähtävät ja leviävät. Ei, kun tietää oikeat mittasuhteet ja muutaman hyvän vinkin. Itse tehty taikina on sitä paitsi niin hyvää.

Kokeile tehdä torttuja uusilla täytteillä, kuten lakka-omena, omena-kaneli tai kuvassa oleva luumuhillo-kaneliluumurahka-täytteinen. Myös torttujen muotoja voi vaihdella, tässä tehty kieputtamalla pitkistä suikaleista wienermalliset tortut. Täyte tulee kahden päällekkäisen levyn väliin.

19.12.2020 8:00

Piparitaikinan tärkein mauste on inkivääri. Myös kanelia ja kardemummaa saa laittaa ihan kunnolla. Neilikan kanssa pitää olla varovaisempi, koska se on niin voimakasta. Pomeranssinkuori antaa taikinalle viimeisen silauksen.

Taikina kannattaa tehdä edellispäivänä, säilyttää yön yli jääkaapissa ja ottaa sieltä kaulittavaksi pala kerrallaan. Jääkaapissa taikinan säilytyksen idea on se, että taikina muuttuu vähän helpommin käsiteltäväksi. Koska taikinaan on laitettu vähän jauhoja, niitä voi käyttää leipomisvaiheessa lisää. Jauhota pöytä kunnolla, muuten pipareita ei saa pöydästä irti.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Tuoreimmat