Ulkoiluhaaste kannustaa kuntalaisia liikkumaan – Kenet sinä haastat liikkumaan?

Ensimmäisen haasteen heittää Mia Aaltonen.

Mia Aaltonen haastaa kaikki hevosystävänsä sekä yksinäiset tai yksinäisyyttä tuntevat liikkumaan hevosten kanssa.

8.2.2021 8:15

Mänttä-Vilppulan kaupungin ulkoiluteemavuosi haastaa kaikkia kaupunkilaisia ulos liikkumaan.

Samalla jokainen kaupunkilainen voi jatkaa hyvän mielen jakamista ja haastaa kenet tahansa ulkoilemaan teemavuoden mukaisesti.

Haasteita voi jättää KMV-lehden verkkolehdessä kommentoimalla tähän juttuun kenet haastaa ulkoilemaan. Juttu aukeaa maksutta kaikille lukijoille.

Haasteita voi jättää myös paperilla Mänttä-Vilppulan kirjastoissa.

KMV-lehti julkaisee uudet haasteet printtilehdessä kerran viikossa ja verkkolehdessä haasteita voi seurata päivittyvässä jutussa.

Ensimmäinen haaste hevosystäville

Ensimmäisen ulkoiluhaasteen heittään Mäntän uimahallin Aallonhelmi-kahviota pyörittävä Mia Aaltonen. Hän haastaa kaikki hevosystävänsä hankimaastoon kerrankin kun on kunnon hanget, missä ratsastaa.

– Monet talvet on köpötelty jäätiköllä vesisateessa, joten nyt kannattaa ottaa kaikki irti maastossa ja metsissä ratsastuksesta, Aaltonen sanoo.

Mia Aaltonen toteaa, että hevosen kanssa luonto ja hiljaisuus näyttäytyy ihan eri tavalla.

Aaltonen haastaa myös kaikki yksinäiset tai yksinäisyyttä tuntevat kokeilemaan ratsastusta.

– Kunhan hevosen hallinnan oppii aidatulla kentällä, on hevonen aivan uskomaton ystävä arjessa lenkkipoluilla. Hevosen kanssa luonto ja hiljaisuus näyttäytyy ihan eri tavalla. Arki unohtuu täysin ja mieli voi hyvin, Aaltonen sanoo.

Aaltonen kertoo lähteneensä haasteeseen mukaan jo siinä vaiheessa, kun kuuli sanat ulkoilu ja liikunta.

– Minulta kysyttiin onko kiinnostusta.. ja ehdin kuulla sanat "ulkoilu ja liikunta" ja lupauduin heti tietämättä mihin olin lupautunut, Aaltonen nauraa.

– Ulkoilu ja liikunta on ollut elämäntapa minulle aina. Ratsastusta olen harrastanut lapsesta asti, mistä johtuen olen viettänyt suuren osan elämästäni ratsain luonnossa. Lisäksi lenkkeilen päivittäin koirieni kanssa ja tykkään myös lasketella.

Hevosharrastajille on tänä talvena kunnon hanget, mistä nauttia.

Kaikki rohkeasti mukaan

Aaltosen mukaan Mänttä-Vilppulassa on paljon kauniita ulkoilupaikkoja ja mahdollisuuksia liikkua. Ulkoliikuntapaikat ja kadut ovat Aaltosen mielestä Mänttä-Vilppulassa hyvin hoidettu ja niissä on mukava ulkoilla.

– Itselleni tärkein ulkoilupaikka sijoittuu veden äärelle tai metsään. Monesti lenkillä pysähdyn katselemaan järvelle. Hevosen kanssa metsässä tulee lähdettyä poluille katsomaan minne ne vie, Aaltonen kertoo.

Aaltonen rohkaisee kaikkia lähtemään ulkoiluhaasteeseen mukaan ja hänestä olisi kiva lukea, miten ihmiset ovat ottaneet haasteen vastaan.

Mia Aaltonen nauttii liikunnasta Tossu-hepan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos