Ruoveden musiikkijuhlat järjestetään elokuussa - Elämänmeno - KMV-lehti

Ruoveden musiikkijuhlat järjestetään elokuussa – pianisti Eero Heinonen tulkitsee avauskonsertissa Sibeliuksen pianokappeleita

Ruovedellä vieraileva kirjailija Kjell Westö lukee festivaalilla otteita musiikkimaailmaan sijoittuvasta romaanistaan Tritonus.

Pianisti Eero Heinonen tunnetaan erityisesti Jean Sibeliuksen pianomusiikin tuntijana.

11.6. 10:00

Ruoveden musiikkijuhlat järjestetään tänä kesänä koronapandemian takia tavallista myöhemmin. Ohjelmansa juuri julkistanut Musiikkia Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali musisoidaan 13.–15. elokuuta.

Korona-aika näkyy myös festivaalin tiivistetyssä kolmen päivän kestossa ja konserttipaikassa. Tapahtuman kaikki konsertit järjestetään tilavassa Ruoveden Sofia Magdalenan kirkossa.

Avauskonsertissa 13.8. kuullaan Jean Sibeliuksen musiikkia. Pianisti Eero Heinonen soittaa Viisi karakteristista impressiota pianolle op. 103, Kukkasarjan sekä F-duuri-pianosonaatin. Lisäksi konsertissa kuullaan Malinconia sellolle ja pianolle ja Neljä kappaletta viululle ja pianolle op. 79. Heinosen rinnalla konsertissa soittavat viulisti Otto Antikainen ja sellisti Tuomas Ylinen.

Festivaalin toisen konsertin ohjelmassa 14.8. on kirjailija Kjell Westön Tritonus-romaania innoittanutta musiikkia. Säveltäjänimiä ovat muiden muassa Maurice Ravel, Claude Debussy, Johannes Brahms ja W.A. Mozart. Westö lukee konsertissa otteita romaanistaan, ja soittamassa ovat muiden muassa klarinetisti Eeva Mäenluoma, festivaalin taiteellinen johtaja ja huilisti Anna Aminoff, viulisti Maija Linkola ja pianisti Mackenzie Melemed.

Sunnuntaina 15.8. järjestettävän päätöskonsertin ohjelmassa ovat Sebastian Fagerlundin Oceano viululle, alttoviululle ja sellolle, Carl Reinecken sonaatti pianolle ja huilulle sekä Franz Schubertin Forellikvintetto.

Heinonen on levyttänyt kamari- ja pianomusiikkia, muun muassa kaikki Sibeliuksen pianoteokset. Hän toimii pianonsoiton dosenttina Sibelius-Akatemiassa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos