Ruokariippuvuus: Perheenäiti kertoo hallitsemattomasta syömisestä - Elämänmeno - KMV-lehti

Yli sata kiloa painava perheenäiti kärsii vaikeasta ruokariippuvuudesta: ”Kun aloitan, syön kaiken” – Nyt hän toivoo, että tuleva operaatio muuttaa elämän suunnan

Pirkanmaalla asuva neljän lapsen äiti kertoo hallitsemattomasta syömisestä, joka on sysännyt hänet kerta toisensa jälkeen rajuihin dieetteihin. Ahmimisen laukaisevat pelko, ahdistus ja stressi. Nälän tunne aiheuttaa hänessä voimakasta hätäännystä, joka lievenee vain syömällä lisää. Kyse on ruokaan ja syömiseen kohdistuvasta riippuvuudesta, josta tarvittaisiin lisää tutkittua tietoa.

Hallitsemattomasta syömisestä kertova perheenäiti retkahti ahmimaan viimeksi viikko sitten. ”Menen siinä jotenkin sellaiseen tilaan, etten hädissäni löydä muuta ratkaisua pään jäähdyttämiseen”, hän kuvailee.

24.10. 8:30

Aamulehti

Syötkö pakonomaisesti tai mässäiletkö? Syötkö, vaikka sinulla ei ole nälkä? Valtaako ruoka suuren osan ajatuksistasi? Häpeätkö syömistottumuksiasi?

Hän vastaa neljä kertaa kyllä. Edessäni istuu vajaa 50-vuotias, sosiaalialalla työskentelevä nainen ja neljän lapsen äiti Pirkanmaalta. Lehti ei julkaise hallitsemattomasta syömisestä kärsivän haastateltavan nimeä, koska jutussa tulee esille hänen arkaluonteisia terveystietojaan. Kutsun naista Lauraksi, mutta se ei ole hänen oikea nimensä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos