Aktiiviliikkuja Jorma Virtanen on vuoden 2021 Kunnon Kuntalainen: ”Kaikenlainen liikunta on parasta”

Liikunnallinen elämäntapa ja innostava esimerkki ovat Hämeen Liikunnan ja Urheilun jakaman palkinnon kriteerit.

Jorma Virtanen on Mänttä-Vilppulan vuoden 2021 Kunnon Kuntalainen.

9.5. 13:00

Aktiivisesti liikkuva ja monenlaisissa liikunnallisissa tapahtumissa puuhamiehenä toimiva mänttäläinen Jorma Virtanen on vuoden 2021 Kunnon Kuntalainen. Virtanen oli valinnastaan hyvin yllättänyt ja otettu.

”Tämä oli suuri yllätys, mutta kyllä tuntuu hyvältä”, Virtanen sanoo.

Valinnan Kunnon Kuntalaisesta tekee Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointilautakunta ja palkinnon jakaa Hämeen Liikunta ja Urheilu.

Kunnon kuntalaiseksi valittu Jorma Virtanen kävi toimintakeskus Satakielen väen kanssa avaamassa Mänttä-Vilppulan padel-kentän viime syksynä.

Tunnustuksen kriteereinä ovat liikunnallinen elämäntapa ja innostava esimerkki. Kyse on eräänlaisesta liikunnan lähettilään arvonimestä. Kunnon Kuntalainen -palkinnon voi saada vain kerran elämässään.

Aktiivinen liikkuja

Virtasen kohdalla vaaditut kriteerit täyttyvät helposti. Aktiivinen mies käy joka viikko uimassa, vesijumpassa ja keilaamassa. Niiden lisäksi talvikaudella hän hiihtää ja pelailee sählyä, kesällä aika kuluu jalkapallon, kalastuksen, tenniksen ja sulkapallon parissa. Kaikki välimatkat Virtanen kulkee kävellen tai polkupyörällä.

”Uintia aloitin harrastamaan yli 30 vuotta sitten Maare Siukolan kanssa. Olen saanut uinnista monta mitaliakin”, Virtanen kertoo.

Mikään harrastelija Virtanen ei uinnissa ollutkaan, sillä Siukolan valmennuksessa hänestä kehittyi vammaisurheilun kansallisen tason huippu-uimari. Tavoitteena hänellä oli aikanaan myös arvokisaedustus.

Vahva halu liikuttaa kavereita

Oman aktiiviliikkumisen lisäksi Virtanen haluaa liikuttaa myös muita. Hän on ollut ahkerasti puuhaamassa jalkapallo-otteluita, keilakisoja ja monia muita tapahtumia. Myös asumisyksikkö Kuuselassa hän pyytää usein asuintovereitaan mukaan liikkumaan.

”Käyn uimassa kaverini Lili Katajan kanssa, uimisessa on parasta juuri se, että saa kaverit mukaan”, Virtanen sanoo.

Jorma Virtanen on aktiivinen keilaaja, hän käy kerran viikossa itsenäisesti keilaamassa Töpinässä. Miehellä on taskussaan aika monta haastekilpailun voittoa, monessa muussakin lajissa.

Parasta liikuntalajia Virtanen ei osaa sanoa, sillä kaikki on mukavaa.

”Kaikenlainen liikunta on parasta”, Virtanen kiteyttää.

Kuuselan porukalla alkaa kentän kuivuttua jalkapallotreenit kesän turnauspäivää varten. Virtasen joukkueen otteluiden h-hetki on kesällä Mää Oon Mänttästä -tapahtumaviikolla.

Puuhaa riittää

Iloisella ja elämänmyönteisellä Virtasella riittää monenlaista puuhaa liikunnan ohella. Hän kertoo suunnitelmissa olevan esimerkiksi Tuurin matka, teatterireissua sekä jakso Lehtimäen erityiskansanopistolla.

”Auttelen usein myös Reijoa (Alander) hommissa, kun ei Reijo ehdi kaikkea itse tehdä”, Virtanen lisää.

Virtanen on myös kova penkkiurheilija ja hänet saattaa usein nähdä istumassa niin jäähallin kuin jalkapallokentän katsomossakin. Hän kertoo aikanaan seuranneensa tiiviisti myös Mäntän Valon lentopallojoukkueen pelejä.

Ilmaris Balodis ja Matti Vuokko olivat kovia pelaajia”, Virtanen toteaa.

Loistava valinta

Virtasen elämänasenne ja liikunnanriemu ei ole jäänyt Mänttä-Vilppulassa huomaamatta. Siitä osoituksena onkin nyt myönnetty palkinto.

”Virtasen iloisuus, elämänmyönteisyys ja aktiivinen vuosikymmeniä jatkunut liikunnan harrastaminen sekä hänen esimerkkinsä, ja osin hänen itsensä, myötäkin myös muut ovat löytäneet liikunnan osaksi omaa elämäänsä. Tämän vuoksi uskallan sanoa lautakunnan tehneen loistavan valinnan vuoden 2021 Kunnon Kuntalaiseksi”, Mänttä-Vilppulan kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Jari Ahvenjärvi kiteyttää.

Jorma Virtanen pääsi ensimmäisten joukossa pelaamaan padelia.

Kunnon Kuntalainen -palkinto ojennetaan Virtaselle myöhemmin järjestettävässä tilaisuudessa. Virtaselle on luvassa omat juhlat myös Kuuselan ryhmäkodilla.

Kunnon Kuntalaiset Mänttä-Vilppulassa

 • 2009 Harri Heikkilä

 • 2010 Maija Tamminen

 • 2011 Tapio Neste

 • 2012 Miisa Peräinen

 • 2013 Salli Aittonen

 • 2014 Matti Mattila

 • 2015 Tero Ala-ajos

 • 2016 Kenny Stålhammar

 • 2017 Paula Katajamäki

 • 2018 Erkki Lehtomäki

 • 2019 Anne Innanmaa

 • 2020 Jukka Rapatti

 • 2021 Jorma Virtanen

 • Palkitut ovat Mänttä-Vilppulan ajalta, mutta sekä Mänttä että Vilppula ovat palkinneet omiaan kuntalaisiaan jo vuodesta 1996 alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos