Vilppulan liikennepuisto sai uudet liikennemerkit – LC Vilppulan talkoolaiset vaihtoivat kaikkiaan 60 merkkiä

Lions Club Vilppulan lahjoituksen arvo oli noin 3 500 euroa.

LC Vilppulan Heikki Kivinen kiinnitti Vilppulan liikennepuistoon uutta metallista liikennemerkkiä.

17.5. 13:03

Vilppulan sataman lasten liikennepuisto on saanut uudet metalliset liikennemerkit. Vanhat vaneriset merkit olivat tulleet tiensä päähän, osa oli rikki ja osa merkeistä vanhentuneita.

”LC Vilppula on aikanaan tehnyt tämän liikennepuiston ja merkit olivat alkuperäiset. Nyt oli aika vaihtaa ne uusiin ja ajanmukaisiin”, kertoo LC Vilppulan presidentti Juha Anttila.

LC Vilppulan talkoolaiset vaihtoivat kaikkiaan 60 liikennemerkkiä. Onneksi apuna oli kartta, että tiedettiin laittaa puuttuvien tai hajonneiden merkkien tilalle oikeat merkit.

Anttilan lisäksi Vilppulan liikennepuistoon oli tullut maanantaina 16. toukokuuta ahkeroimaan kymmenkunta reipasta talkoolaista, jotka ensin ruuvasivat vanhat merkit pois ja sitten uudet tilalle.

”Merkkejä on kaikkiaan 60, joten kyllä tässä tämä iltapäivä ja ilta vierähtää merkkejä asentaessa”, Anttila toteaa.

Uudet liikennemerkit ovat metallia, edeltäjät olivat vaneria ja osa niistä oli hajonnut vuosien aikana.

Anttila kertoo idean merkkien vaihtamisesta nykyaikaisiin tulleen LC Vilppulan jäseniltä. Merkkien hankinnassa on tehty yhteistyötä Mänttä-Vilppulan kaupungin kanssa. Kokonaisuudessaan liikennemerkkien uusiminen maksaa Anttilan mukaan noin 3 500 euroa.

Juhani Rikkonen toivoo, että liikennepuistossa ajettaisiin sääntöjen mukaan ja tarvittaessa valvoja puuttuisi asiattomuuksiin, jotta kaikilla olisi turvallista ajaa puistossa.

Vilppulan liikennepuisto on avattu toukokuussa 1998. LC Vilppulan väki aloitti puiston rakentamisen kuitenkin jo pari vuotta aiemmin eli vuonna 1996. Puisto on ollut kovassa käytössä vuosien aikana, ja on yhä suosittu lapsiperheiden kesänviettopaikka.

”Toivomme, että puistonkäyttäjät myös arvostaisivat sitä eikä paikkoja rikottaisi, ja kaikilla olisi mukavaa sekä turvallista ajella puistossa. Puiston ollessa auki siellä olevan valvojan tulisi myös opastaa lapsia, miten puistossa ajetaan ja mitä saa tehdä. Valvojan tulee tarvittaessa puuttua kaahailuun tai muihin asiattomuuksiin”, muistuttaa LC Vilppulan Juhani Rikkonen.

LC Vilppula aloitti Vilppulan liikennepuiston rakentamisen vuonna 1996 ja se valmistui vuonna 1998.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos