Sini Salmiselle ja Pihla Viita-aholle pronssia Taitaja2022-kisassa

Taitaja-tapahtumassa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista.

Mäntän seudun koulutuskeskuksen Sini Salminen (vasemmalla) ja Pihla Viita-aho nappasivat SM-pronssia yrittäjyys-lajissa.

20.5. 10:00

Mäntän seudun koulutuskeskuksen toisen vuoden liiketoiminnan opiskelijat Sini Salminen ja Pihla Viita-aho nappasivat ammattitaidon SM-kilpailuista pronssia. Salminen ja Viita-aho kisasivat Taitaja2022 -tapahtumassa yrittäjyys-lajissa, joka toteutettiin parikilpailuna.

Viita-aho ja Salminen selvittivät tiensä finaaliin alkuvuodesta pidetyistä semifinaaleista pisteen erolla opiskelutovereihinsa. Finaalissa Salminen ja Viita-aho keräsivät yhteensä 78.92 pistettä. Voiton veivät OSAOn Olivia Hietanen ja Arttu Tyni pisteillä 86.12 ja hopeaa koulutuskeskus JEDUn Joanna Minkkinen ja Heli Torssonen pistein 81.22.

Finaalissa parit toteuttivat monipuolisia tehtäviä yrittäjyyteen liittyen. Tehtävät pitivät sisällään muun muassa liiketoimintamahdollisuuksien ideointia annetun toimeksiannon mukaan kestävä kehitys huomioiden, käytännön toimeksiantojen toteuttamista, liikeideasta toimivan liiketoimintasuunnitelman - ja mallin luomista, kannattuvuus- ja rahoituslaskelmien tekemistä.

Lue lisää: Taitaja-kilpailuiden semifinaalissa kaksoisvoitto Mänttä-Vilppulaan – Sini Salminen ja Pihla Viita-aho Suomen kahdeksan parhaan joukossa finaaliin

Salmisen ja Viita-ahon lisäksi Taitaja2022-finaalissa oli mukana myös muita Saskyn oppilaitosten opiskelijoita. Kahdeksasta Saskyn kisaajasta palasi puolet mitali kaulassa kotiin. Yrittäjyyden lisäksi Saskylle tuli kultaa ja pronssia huonekalupuuseppä-lajista.

Taitaja2022-finaalitapahtuma järjestettiin 16.-19.5.2022 Porissa. Finaalia edelsivät alkuvuodesta järjestetyt semifinaalit, joihin osallistui kaikkiaan 1500 ammatillista opiskelijaa ympäri Suomen. Finaaleihin pääsi kunkin lajin kahdeksan parasta, yhteensä yli 350 kilpailijaa. Kilpailulajeja oli yhteensä 44.

Taitaja -tapahtumassa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista, ja se on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos