Näyttely nostaa esille uusien taiteilijoiden näkemyksiä pandemiasta ja sodasta

Kuvataiteen valtakunta -näyttely nostaa erityisesti esille sen, millaista on olla vastavalmistunut taiteilija maailmantilanteessa, jota ensin varjosti koronapandemia ja nyt Ukrainan sota.

Kuvataiteen valtakunta -näyttely järjestetään toista kertaa Mäntässä. Sinne on kuratoitu kuuden taiteilijoita kouluttavan ammattikorkeakoulun valmistuneita kuvataiteilijoita. Kuraattori Katriina Rosavaara ja Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuurijohtaja Antti Korkka esittelivät näyttelyä. Taustalla Antti Alavilon teossarja Kolmas utopia.

8.6. 16:49

Kuraattori Katriina Rosavaara valitsi kuudesta taiteilijoita kouluttavasta ammattikorkeakoulusta 18 vastavalmistuneen taiteilijan teoksia Kuvataiteen valtakunta -näyttelyyn Mänttään. Näyttelyn teema on Näkymättömät vuoret.

”Keväällä 2022 valmistuneet taiteilijat ovat opiskelleet osan opinnoistaan etänä pandemian takia. Miten eristäytymisen aika vaikuttaa taiteelliseen ajatteluun ja teoksiin? Mitä näistä ajoista on tarttunut teoksiin? Koskaan aikaisemmin ei kuvataidetta ole opetettu ja opiskeltu yksin etäyhteyksien varassa kuukausien ajan”, Rosavaara pohjustaa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos