Led-valot valaisemaan Runttimäkeä – ”Taustalla on halu liikuttaa ihmisiä”

Runttimäen liikuntakeskuksen olosuhteet kohenevat led-valojen asennuksen myötä. Hanke on toteutettu kovalla talkootyöllä.

Keijo Mursunen seuraa ledien asentamista. Lamppujen asennus on loppusuoralla, yhteensä niitä asennettiin yli viiden kilometrin matkalle noin sata kappaletta.

10.6. 15:15

”Kaiken tämän tekemisen taustalla on halu liikuttaa ihmisiä”, talkootöiden vetäjä Keijo Mursunen summaa.

Runttimäen Maastoliikuntakeskus ry sai valojen uusimiseen yleishyödyllistä hanketukea 40 000 euroa, josta puolet on julkista rahoitusta. Yhdistyksen varoja hankkeeseen kuluu 5 000 euroa. Tämän päälle tehdään lukematon määrä talkootunteja.

”Olemme vaihtaneet 100 lamppua, yli viiden kilometrin matkalle. Talkoissa on ollut mukana kymmenkunta henkeä. Talkootunnit kirjataan huolelliseti ylös ja ne raportoidaan hankketta koordinoivalle Jämsän Vesuri ry:lle”, Mursunen kertoo.

”Talkoot ovat olleet vaativia töitä. Olemme raivanneet vesakot linjoilta ja kaataneet isojakin puita. Myös lamppujen asennus vaatii osaamista”.

Energiatehokkuus ja valaistus paranevat kohisten.

”Led-valojen energiatehokkuus on noin 60 prosenttia parempi kuin vanhassa elohopeahöyry-valaistuksessa”.

Runttimäen liikuntapuisto on perinteinen, yhdistyspohjalta toimiva liikuntapaikka.

”26 vuotta olemme tässä toimineet. Saamme jonkun verran avustuksia, mutta talkoillahan ja tukijoiden avulla tämä pyörii”, Mursunen miettii ja toivottaa harrastajat tervetulleeksi.

”Meillä on täällä hieno latuverkosto, ulkokuntosali, kuntoportaat ja harrastuskenttä koirille”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos