Miljoonan puun talkoot jatkuvat: Kuusentaimia jaossa Gustaf-museolla

Miljoonan puun talkoot ovat osa Nina Backmanin Silence project- kokonaisuutta. Taimia jaetaan Gustaf-museolla 4.-5.8.2022.

Museopedagogi Anni Niekka esitteli taimia Gustaf-museolla.

”Jaamme nyt kolmatta kertaa taimia. Kyse on sekä taiteesta, että ympäristön suojelusta.”, Päivi Nieppola Serlachius-museoilta kertoo.

Kuusen taimien jakaminen sopii Mänttään mainiosti.

”Tämä sopii museolle oikein hyvin, sillä puiden istuttaminen on tehokas tapa torjua ilmastonmuutosta. Aikanaan Mäntän sulfiittiselluloosatehtaalla käytettiin kuusipuuta paljon ja tässä symbolisesti palautetaan puita luontoon”, Nieppola kertoo Mänttään kytkeytyvästä ympäristöteemasta.

Serlachius-museoille vastuullisuus on tärkeää.

”Olemme ympäristösertifioitu toimija ja meillä on myös Visit Finlandin myöntämä vastuullisen matkailutoimijan merkki”.

”Taimia jaetaan kaikille halukkaille niin kauan kuin niitä riittää. Emme ohjaa istuttamaan taimia mihinkään erityiseen paikkaan, vaan jokainen voi viedä ne kotipaikkaansa tai minne vaan, mistä nyt ikinä taidekaupunkiin saapuukaan”, Nieppola kertoo hankkeesta.

Nykyisin Berliinissä asuva taiteilija Nina Backman aloitti Miljoonan puun talkoot vuonna 2019. Nimensä mukaan kampanjassa on tavoitteena istuttaa miljoona puuta.

”Miljoonan puun talkoot on lähtenyt Silence Project -taideprojektista , joka on keskittynyt suomalaiseen hiljaisuuteen ja jokamiehenoikeuksiin”, Backman kertoi.

Lue lisää: Katso video: Taidekaupungin Minimetsä avattiin – sade ja tuuli eivät onnistuneet pilaamaan iloisia avajaisia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos