Pohjoisesta tuulee – teoksia rakkaudesta Lappiin ja Ruijaan

Kirsi-Klaudia Kankaan värikylläiset maalaukset on toteutettu akryylivärein.

Vilppulalaislähtöisen Kirsi-Klaudia Kankaan teoksia nähdään lokakuussa Mänttä-Vilppulan kaupungintalon Aulagalleria Vikmanissa.

9.10. 10:30

Aulagalleria Vikmanissa avautuu 10. lokakuuta keuruulaisen Kirsi-Klaudia Kankaan (os. Mäkelä) taidenäyttely, jonka nimi on Pohjoisesta tuulee. Näyttelyn nimi juontuu taiteilijan rakkaudesta Lappiin ja Ruijaan, jossa hän asui kaksikymmentäkolme vuotta.

Värikylläiset maalaukset on toteutettu akryylivärein. Monissa näkyy rouhea veitsen jälki. Mieltymys veitsimaalaukseen on perua Kankaan lapsuuden ajoilta, jolloin hän asui Vilppulassa ja oli taiteilija Unto Liettyän oppilaana. Liettyän värioppi ja tekniikat jäivät alakouluikäisen tytön mieleen lähtemättömästi.

Kirsi-Klaudia Kankaan teos Ruijan meren soutaja.

Toinen Vilppulassa häneen positiivisesti vaikuttanut henkilö oli opettaja Matti Murtomäki, joka osasi kannustaa tyttöä niin kuvataiteen kuin kirjoittamisen saralle. Kummastakin tuli ammatti.

Kankaan värimaailmaa sävyttävät vuodet Pohjois-Lapissa, jossa vuodenaikojen vaihtelut, ruska ja kaamos revontulineen siirtyivät väreinä hänen paletilleen. Sukellusretket Jäämeren kirkkaaseen ja hiljaiseen maailmaan muuntuivat kuvamuistoiksi kankaalle.

Kirsi-Klaudia Kankaan teos Sekalaista seurakuntaa.

Kirsi-Klaudia Kangas on toiminut kuvittajana, galleristina, käsikirjoittajana ja toimittajana. Hänen näyttelynsä on esillä Mänttä-Vilppulan kaupungintalon Aulagalleria Vikmanissa 10.–28. lokakuuta virastojen aukioloaikoina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos