Kavalkadikonsertti juhlistaa 100-vuotiasta pumppuhistoriaa – valokuvat, tarinat ja pumpputehtaan äänet maustavat konserttia

Mänttäläinen pumppuhistoria käydään läpi tarinoin musiikillisessa Pumppumesartin Marssi -kavalkadikonsertissa.

Mestaripelimanni Katja Lampinen esittelee säveltämäänsä Pumppumestarin Marssia kavalkadikonsertin kapellimestarille Erlend Jatsikenelle Kotiseutumuseon pihalla Vilppulassa kesällä 2021.

26.10.2022 16:15

Mäntän Pumppumestarit ry:n puheenjohtaja Heikki Manninen on suunnitellut musiikillisen kavalkadikonsertin, jossa käydään läpi tarinoin mänttäläinen pumppuhistoria 100-vuoden ajalta maustettuna musiikilla, valokuvilla ja pumpputehtaan valmistuksen äänillä.

Musiikiksi on valittu pääosin keskisuomalaista kansanmusiikkia lisättynä muutamalla uudella sävellyksellä. Kavalkadin nimikkokappaleen Pumppumestarin Marssin on säveltänyt mestaripelimanni Katja Lampinen Jämsänkoskelta. Kappaleet on sovittanut yhtyeelle Erlend Jantsikene, joka toimii myös kavalkadikonsertin kapellimestarina. Musiikin esittävät mestaripelimanni Lampinen ja KoskiFolk-yhtye.

KoskiFolk-yhtye harjoitustilassa Vilppulankosken puukoululla. Mäntän Pumppumestarit ry nimitti yhtyeen vuoden 2022 pumppukulttuurimestariksi.

KoskiFolk-yhtyeessä soittavat tällä hetkellä haitaria Matti Palonen, Ilkka Huhtiniemi, huilua Päivi Kainulainen, Senja Komonen, kosketinsoitinta Pertti Timonen, Jarkko Penttilä, mandoliinia Pertti Takkinen ja Heikki Manninen, kitaraa Kaja Jantsikene, bassoa Reijo Loijas ja rumpuja Esa Korsumäki. Yhtyettä johtaa Erlend Jantsikene.

Valokuvat Pumppumestarin Marssi -kavalkadiesitykseen valitsee vuosikymmeniä Mäntän pumpputehtaalla työskennellyt Kimmo Kiviniemi. Pumpun valmistuksen äänet on tallentanut JR Audion Daniel Rantanen. Kavalkadin tarinat esittävät Kiviniemi ja Manninen.

Pumppumestarin Marssi -kavalkadikonsertti esitetään Parkkivuoren Urheilutalolla sunnuntaina 30. lokakuuta 2022 kello 16. Ajatuksena on esittää kavalkadikonserttia ensi vuonna jossakin muodossa myös Kaustisen Kansanmusiikki Festivaaleilla. Pumppumestarin Marssista on tavoitteena tehdä myös CD-levy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos