Helvi Kissala on Mänttä-Vilppulan vanhin – juhlii 109-vuotissyntympäiväänsä

Helvi Kissala on tiettävästi myös Suomen toiseksi vanhin ihminen tällä hetkellä.

Mänttä-Vilppulan vanhin Helvi Kissala täyttää keskiviikkona 26. lokakuuta 109 vuotta.

26.10.2022 10:00

Mänttä-Vilppulan vanhin asukas Helvi Kissala täyttää 26. lokakuuta jo 109 vuotta. Kissala juhlii syntymäpäiväänsä nykyisessä kodissaan palveluasumisen ryhmäkoti Luhtavillassa.

Kissala on edelleen ikäänsä nähden hyvässä kunnossa, mutta kuulo ja näkö ovat heikentyneet. Vielä neljä vuotta sitten 105-vuotissyntymäpäiväänsä Kissala juhlisti vierailulla uudessa Miinanhelmen päiväkodissa, jonne hän käveli kelkkansa kanssa viereisestä asuintalostaan. Vauhtia Kissalalla oli niin paljon ettei nuoremmat saattajat meinanneet perässä pysyä.

Lue lisää: Kissalan Helvillä jalka nousee

Täyttäessään 105 vuotta Kissala kertoi erään lääkärinkin kyselleen hänen pitkän iän salaisuutta. Siihen Kissala vastasi näin:

”Pienestä saakka on tehty raskasta työtä, syöty hyvin, eikä mitään kevyttuotteita vaan kunnon rasvaista sapuskaa. Lääkkeenä on ollut rukous ja tilkka konjakkia iltaisin.”

Suomen vanhimpien ihmisten listauksessa Wikipediassa Kissalan kerrotaan olevan Suomen kolmanneksi vanhin elossa olevista, mutta tilanne on hiljattain muuttunut.

Kissala on tällä hetkellä Suomen toiseksi vanhin, sillä Kissalaa kahdeksan kuukautta vanhempi Klaudia Rahikainen menehtyi syyskuussa 109-vuotiaana. Suomen vanhin on huhtikuussa 110 vuotta täyttänyt Sirkka Nieminen.

Suomen vanhin ihminen on tähän mennessä on 112-vuotiaana vuonna 2000 kuollut Lempi Rothovius. Kun otetaan huomioon jo edesmenneet Kissalaa vanhemmat suomalaiset, on Kissala Suomen vanhimpien ihmisten listauksessa sijalla 27.

Lähteet: KMV-lehti 20.12.2018: Kissalan Helvillä jalka nousee, Wikipedia: Luettelo Suomen vanhimmista ihmisistä.

26.10. kello 14.30 Päivitetty tieto Klaudia Rahikaisen menehtymisestä ja Helvi Kissalan asuinpaikasta Luhtavillasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos