Hyytiälän metsäasemalle kestävän puurakentamisen kehitystoimintaa – kokoaa yhteen tutkimusta kansainvälisesti

Living Lab -toiminnan tavoitteena on tuottaa kestävästä ja ihmisten hyvinvointia edistävästä puurakentamisesta tietoa, osaamista ja vastuullisia puurakentamisen ratkaisuja yritysten kanssa tehtävän yhteiskehittämisen kautta.

Juupajoen Hyytiälän metsäaseman Living Lab -toiminta tuottaa käynnistämishankkeen jälkeen kestävästä ja ihmisten hyvinvointia edistävästä puurakentamisesta tietoa, osaamista ja vastuullisia puurakentamisen ratkaisuja

8.11.2022 18:00

Juupajoen Hyytiälässä sijaitsevan metsäaseman toimintaa vahvistetaan luomalla edellytyksiä kestävän puurakentamisen Living Lab -toiminnalle, joka kokoaa yhteen tutkimusta yli yliopistorajojen ja myös kansainvälisesti.

Tavoite on, että tämän käynnistyshankkeen jälkeen Living Lab -toiminta tuottaa kestävästä ja ihmisten hyvinvointia edistävästä puurakentamisesta tietoa, osaamista ja vastuullisia puurakentamisen ratkaisuja yritysten kanssa tehtävän yhteiskehittämisen kautta.

Puurakentamisen Living Lab -toimintaa edistetään hankkeella, joka säteilee tieteen lisäksi myös elinkeinoelämään ja muuhun yhteiskuntaan pidemmällä aikavälillä. Yrityselämäverkottunut tutkimus halutaan osaksi Hyytiälän pysyvää toimintaa.

Pirkanmaan liitto myönsi Helsingin yliopiston Hyytiälä Living Lab – Kestävä ja hyvinvointia tukeva puurakentaminen – alustan toimijaekosysteemin rakentaminen -hankkeelle Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen määrärahasta kaikkiaan 97 700 euroa. Hankkeen toteutusajankohta on 1.10.2022–30.4.2024. Hanke linkittyy myös Pirkanmaan maakuntaohjelmaan 2022–2025.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos