Tietojätti retkeilystä kiinnostuneille

Vaellusopas, retkeilykirjailija Raija Hentman on julkaissut useita Etelä-Suomeen ja pääkaupunkiseudulle suuntautuvia retkioppaita. Hän on vuosikymmeniä tutkinut näitä retkikohteita.

Retkeilykirjailija Raija Hentmanin kirjoittama Uusi Etelä-Suomen retkeilyopas 1 ilmestyi alkuvuonna 2022. Sille on jo jatko-osa.

20.11. 12:45

Retkeilykirjailija Raija Hentmanin kirjoittama Uusi Etelä-Suomen retkeilyopas 1 ilmestyi alkuvuonna 2022 (Minerva 2022, 253 sivua). Se on uudistettu opas, jossa on yksittäisiä, uusia kohteita on 75. Kohteita on kaikkiaan 148.

Kirjan retkeilykohteet on jaoteltu lohkoittain sen mukaan, kuinka kaukana ne sijaitsevat Helsingistä Senaatintorilta länteen noin 100 kilometrin etäisyydelle. Alueen sisälle jäi valtava määrä kiinnostavia kohteita. Mukana on luontopolkuja, kansallispuistojen vaellusreittejä, muita patikkapolkuja ja yksittäisiä luontokohteita, kuten luolia, kulttuurikohteita ja muinaishaudoille vieviä polkuja. Kirjassa on mainittu lintutorneja, mutta kattava opas bongaukseen tämä kirja ei ole. Mukana on muutama melonta- ja pyöräilykohde.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos