Mäntän Sekakuoro tunnelmoi pophenkisessä joulukonsertissa

Mäntän Sekakuoron joulukonsertit kuullaan Kivijärvi-salissa.

Mäntän Sekakuoro on harjoitellut joulukonserttiaan varten elokuusta alkaen.

5.12.2022 16:00

Mäntän Sekakuoro tuo lavalle tällä kertaa erilaisen joulukonsertin. Kuoronjohtaja Katja Autonen-Lepistö kertoo, että konsertti pitää sisällään useampia iskelmä- ja popmusiikin puolelta tunnettuja joululauluja.

”Kappaleet ovat tuttuja ja perinteisiä, mutta eivät sitä perinteistä kuorokonsertin musiikkia”, Autonen-Lepistö sanoo.

Mäntän Sekakuoroa johtaa Katja Autonen-Lepistö

Vaikka monet konsertin kappaleista ovat alunperin tunnettujen laulajien esittämiä, ei kuorossa ole lähdetty tekemään kopioita artistiversiosta.

”Paljon olen tehnyt sovituksia kappaleista, osaan on täytynyt kirjoittaa nuotit kuuntelemalla, kun valmiita ei ole ollut. Konsertissa kuullaan myös kuorossa laulavan Katja Loijas-Ahosen ensimmäinen itse sovittama kappale”, Autonen-Lepistö kertoo.

Mäntän Sekakuoron joulukonsertti kuullaan Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-salissa 9. ja 10. joulukuuta. Konsertin alussa kunnioitetaan musiikillisilla valinnoilla edesmennyttä taiteilija Vesa-Matti Loiria. Konsertissa kuullaan esimerkiksi hänen tunnetuksi tekemä Sydämeeni joulun teen.

Mäntän Sekakuorossa on mukana yli 40 laulajaa.

”Olemme harjoitelleet joulukonsertin ohjelmistoa elokuusta alkaen. Tämä porukka on sen verran kunnianhimoista, että he vaativat ohjelmalta sekä itseltäänkin paljon”, Autonen-Lepistö sanoo.

Konsertissa kuullaan niin sooloa, duoa, neljän naisen yhteislaulua kuin koko yli 40- jäsenisen kuoron tulkintaakin. Konsertin juontaa Arto Huhtinen, ja säestäjät, Juha Lehtonen, Matti Ahonen, Katja Loijas-Ahonen ja Katja Autonen-Lepistö, löytyvät hekin kuoron omista riveistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos