60 vuoden takaiset levyseppäopiskelijat koolla ammattikoululla

Vuosina 1962-1964 Mäntän ammattikoulussa levysepäksi opiskelleet kokoontuivat entiselle koululleen luokkakokoukseen. Kuvassa vasemmalta oikealle Pauli Yläkangas, Veikko Heinäkallio, Juhani Liinamaa, Tapio Latonen ja Markku Nyberg.

30.11.2022 12:00

”Ajat ja paikat ovat muuttuneet kovasti. Nykyään tehdään enemmän tietokoneohjattuja töitä”, alan ammattilaiset miettivät ympärilleen katsellen.

60 vuotta sitten aloitettu opintie kesti aikanaan kolme vuotta. Iso osa opiskelijoista jatkoi opintojaan Serlachiuksen ammattikoulussa. ”Tehtaan koulu” kesti kaksi vuotta ja koulutti opiskelijat suoraan tehtaalle töihin.

”Siellä oli vanhempi mies aina mukana opettamassa. Homma toimi niin, että sitä mukaan kun tehtaalta eläköityi ammattimiehiä, niin kouluun otettiin uusia opiskelijoita, joille sitten oli työpaikka tehtaalla”,

Opiskelijajoukko koostui aikanaan lähiseudun pojista, joista suurin osa on jäänyt viettämään eläkepäiviäänkin lähiseudulle.

”Alunperin meitä oli 17. Osa on lähtenyt jatkamaan levysepän hommia yläkertaan”, miehet muistelivat luokkakavereitaan.

Eläkepäivillä tekemistä riittää ja joukkoon mahtuikin monen lajin taitajaa. Purjehdus, yleisurheilu, golf ja monet muut lajit ovat säilyneet miesten harrastuksina eläkepäiville asti.

Korjaus 30.11.2022 kello 15.48.: Otsikkoon ja tekstiin oikaistu opiskelujen alkaneen 60 vuotta sitten

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos