Hyviä uutisia

Maailma on edelleen mallillaan. Hyviä uutisia on enemmän kuin huonoja.

24.12.2022 6:00

”Voimme harmitella pimeyttä tai sytyttää kynttilän.” Lukija kommentoi joulukuussa naapurikunnan palstoilla. Se on hyvin sanottu.

Tänäkin vuonna on positiivisia uutisia ollut takuulla enemmän kuin negatiivisia. Avasinpa siis joulumielellä vuoden lehdet ja kävin asiaa oikein ajatuksella läpi.

Tammikuu alkoi hienosti, kun Mänttä-Vilppulaan saatiin vuoden ensimmäisinä vauvoina kaksoset. 3. tammikuuta Janina Näppisen ja Joni Ojalan perheeseen syntyneet tyttö ja poika olivat iloinen uutinen parhaasta päästä.

Helmikuun alussa todettiin taajamajunaliikenteen jatkumisen olevan taattu vuoteen 2030 asti. Kehitys kehittyy edelleen. Seudun rataliikennehän sai juuri joulun alla rahoituksen sähköistämisen selvitystyön aloittamiseen.

Maaliskuussa vietettiin koululaisten lomaviikkoa ja hiihtokelit suosivat. Iivo Niskasen menestys innoitti Lions Clubien hiihtotapahtumaan mukaan monikymmenpäisen joukon hiihtäjänalkuja.

Huhtikuussa kerrottiin, kuinka Mäntän seudun koulutuskeskuksen nuoret auttoivat vanhuksia lumitöissä.

Toukokuussa vietettiin äitienpäivää ja lehdessä poseerasi iloinen joukko lapsia kertomassa rakkaistaan.

”Voimme harmitella pimeyttä tai sytyttää kynttilän.”

Kesäkuussa alkoi tuntua kesältä. Juhannuksen lehdestä saimme lukea Savosenmäen koulun somettavista siivoojista. Suursiivous sujui osaavien ja iloisten siivoojien toimesta.

Heinäkuussa kerrottiin seudun pelastustoimen olevan hyvällä tolalla. Vilppulan miehitetty paloasema sai kiitosta niin asukkailta kuin henkilökunnaltakin.

Elokuussa poimittiin koko kaupungin yhteistyön hedelmiä, kun Mäntän urheilukeskukseen avattiin maailmanluokan skeittipuisto ja pumptrack-rata.

Syyskuussa kerrottiin Palellusvuoren näkötornin valitun Pirkan kylien vuoden kyläteoksi. 4 000 tunnin talkootyön tuloksena syntyneen pohjaslahtelaisten voimannäytteen tekemiseen oli osallistunut yli 70 talkoolaista.

Lokakuussa vietettiin vanhustenviikkoa ja lehdessä kerrottiin juhlissa nautitun yhdessäolosta, musiikista ja runoista.

Marraskuussa juhlittiin ja palkittiin yrittäjiä. Vuoden yrittäjät ja timanttiristin pokannut talousneuvos Tauno Mäkelä ovat palkintonsa ansainneet.

Joulukuussa on jo ehditty juhlia 90-vuotista Korkeakosken VPK:ta.

On pieniä uutisia ja on isoja uutisia, mutta hyviä on valtavan paljon enemmän kuin huonoja. Tilanne on siis ihan hyvä.

Kirjoittaja on joulumielinen toimittaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos