Joulukuusten keruusta peritään lisämaksu, koska kuljetus ja käsittely ovat kallistuneet

Joulukuusien keräys kotipihasta muuttuu maksulliseksi myös biojäteasiakkaille. Vielä viime vuonna Pirkanmaan jätehuolto keräsi maksutta asiakkailtaan 27 400 joulukuusta.

Pois heitettyjä joulukuusia roskakatoksen vieressä loppiaisena 2022.

2.1. 6:00

Pirkanmaan jätehuolto kerää joulukuuset jäteastioiden vierestä alkuvuoden 2023 aikana. Keräys on jatkossa maksullista myös biojäteasiakkaille, Pirkanmaan jätehuolto tiedottaa. Vielä viime vuonna Pirkanmaan jätehuolto keräsi maksutta asiakkailtaan 27 400 joulukuusta.

Kuuset kerätään tammikuussa lisäjätteen hinnalla. Yhden kuusen poisvienti maksaa Mänttä-Vilppulassa 6,27 euroa ja 6,67 euroa Juupajoella. Hinnoittelussa kunnat kuuluvat keskikastiin. Kaikkien kuntien hinnat löytyvät täältä.

Tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan jätehuollosta sanoo tiedotteessa, että kuusien keräämisestä peritään maksu, koska niiden kuljetuksen ja käsittelyn kustannukset ovat nousseet. Kuuset noudetaan erillisellä keräyskierroksella, jonka jälkeen ne haketetaan ja kierrätetään biolaitos Biomyllyssä Nokialla biokaasuksi ja lannoitteeksi.

Jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä, kuusen voi tuoda sekajäteastian vierelle. Tällöin kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, jossa niistä tehdään kaukolämpöä ja sähköä. Sekajätteeseen laitetuista kuusista on jo aiempinakin vuosina mennyt lisäjätemaksu.

Kuusi on vietävä jäteastian vierelle viimeistään perjantaina 13. tammikuuta. Kuusia kerätään jäteauton kyytiin useassa erässä alkuvuoden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos