Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston apurahahaku alkaa – jaossa 1,5 miljoonaa euroa

Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt.

Pirkanmaan Kulttuurirahaston apurahoilla halutaan kannustaa taiteilijoita ja tutkijoita myös uusiin, kunnianhimoisiin avauksiin ja uudenlaiseen yhteistyöhön.

16.1. 12:15

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston vuoden 2023 apurahahaku alkaa 16. tammikuuta. Rahasto myöntää apurahoja taiteelliseen työskentelyyn, tieteellisiin jatko-opintoihin ja tutkimukseen sekä erilaisiin kulttuurihankkeisiin ja kotiseututyöhön tänä vuonna yhteensä 1 500 000 euroa.

Rahasto tukee etenkin oivaltavia ja korkeatasoisia hankkeita, nousevia ja uudistavia kykyjä, eri tavoin marginaaliin jääviä aloja ja tapahtumia sekä lähikulttuuria.

Yleisrahastosta myönnetään apurahoja kaikille kulttuurielämän aloille, nimikkorahastoista lahjoittajien määrittelemille aloille. Taidetta kaikille -apurahoihin on varattu 20 000 euroa ja Kärkihankkeeseen vähintään 40 000 euroa.

Pirkanmaan rahasto tukee pieniä ja suuria hankkeita. Viime vuosina apurahojen koko on vaihdellut 2 000 eurosta 130 000 euroon. Tuella halutaan kannustaa taiteilijoita ja tutkijoita myös uusiin, kunnianhimoisiin avauksiin ja uudenlaiseen yhteistyöhön.

Apurahaa voivat hakea pirkanmaalaiset tai Pirkanmaan hyväksi työtä tekevät yksityishenkilöt, työryhmät tai yhteisöt.

Jakovuorossa olevat rahastot

Tänä vuonna jakovuoroiset nimikkorahastot ovat Aamulehden 100-vuotisrahasto, Anna ja Kalle Eerolan rahasto, Matti ja Helvi Heikkilän rahasto, Matti ja Aila Häkkisen rahasto, Yrjö ja Marjatta Juharin rahasto, Aune ja Kalle Kaiharin rahasto, Aili Luukkosen rahasto, Marjatta Melkas-Rusasen ja Anneli Melkaksen rahasto, Nordman-Norvasmaan rahasto, Irmeli Näsäsen rahasto, Elli ja Elvi Oksasen rahasto, Pirkanmaan Sydäntutkimusrahasto, Juho Rajalan rahasto, Heli ja Paavo V. Suomisen rahasto ja Lea ja Pekka Suorannan rahasto.

Haettavina ovat myös Maili Aution apuraha tekniikkaan, Norma Sokan apurahat kuvataiteisiin ja Irma Äärin apuraha kauppatieteeseen.

Lisäksi Pirkanmaan rahastosta voi hakea vuoden 2024 Kärki- ja Suurhankkeiden valmisteluapurahaa.

Tammikuun haun yhteydessä on haettavissa lisämiljoona sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen. Haku on auki kaikkien maakuntarahastojen alueilla.

Hakuaika päättyy 10. helmikuuta. Rahaston apurahoista päättää hoitokunta, joka edustaa monipuolisesti pirkanmaalaisen taiteen, tieteen, yhteiskunnan ja talouselämän asiantuntemusta. Apurahojen saajat julkistetaan 12. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos