Kuoreveden koulun lähimaastossa nähdään pian isoja jälkiä

Jäljet eivät ole lumimiehen vaan uusien lumikenkien, joita Kuoreveden koulu sai käyttöönsä 20 paria sauvoineen.

LC Kuoreveden presidentti Jorma Sillanpää (vas.), vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Satu Olkkonen sekä Leijonien Martti Jylhä (toinen oik.) ja Taisto Rinne luovuttivat lumikengät. Vastaanottamassa keskellä Ramses Salonen, rehtori Minna Kinnunen, Jimi Lähdeniemi ja Paavo Laakso.

23.1. 16:00

Välineet todettiinkin heti tarpeellisiksi näillä keleillä. Lahjoituksen aloitteentekijänä on vanhempainyhdistys. Puheenjohtaja Satu Olkkonen kertoi, että viime talven kokouksessa mietittiin talviliikunnan mahdollisuuksia Hallissa.

”Keskustelussa totesimme, että parhaat mahdollisuudet hiihtoon ja luisteluun eivät ole koulun välittömässä läheisyydessä. Pohdimme, onko tätä päivää, että jos oppilas ei muuten hiihdä, niin koululiikuntaa varten pitää kuitenkin olla joka vuosi yhtä tai kahta kertaa varten sopivat välineet. Tästä lähti ajatus, että jospa meillä olisi vaikkapa tarpeeksi lumikenkiä, jotka sopisivat useammalle”, sanoo Olkkonen.

”Lumikenkäily voisi olla vaihtoehto koululiikuntaan ja tietyllä tapaa vähän jotakin uutta, toisenlaista ja vaikkapa nykypäivän trendejä seuraavaa. Tästä ajatus lähti ja totesimme, että yksinään yhdistyksen rahkeet ei riitä hankintaan. Otimme yhteyttä Leijoniin, siitä hanke lähti liikkeelle, ja paljon määrältään ja laadultaan parempana kuin vanhempainyhdistyksemme olisi voinut toteuttaa.”

Lions Club Kuorevesi on perinteisesti tukenut koulunsa aloittavia oppilaita lahjoittamalla pyöräilykypäröitä. Leijonien ydinaatteenahan on “me palvelemme”. Tällä teemalla on yhteistyötä tehty jo pitkään muun muassa Kuoreveden koulun, Hallin palvelutalon ja Hallin päiväkodin kanssa.

Nyt lahjoitetut lumikengät eivät ole hinnaltaan halvinta luokkaa. Niiden odotetaan korkealaatuisina kestävän oppilaiden toivottavasti ahkerassakin käytössä. ”Ne ovat sellaisia, joihin saa tarvittaessa varaosia”, totesi luovutustilaisuuden avannut Leijonien Taisto Rinne.

Opettaja Pauli Tahkola on innostunut uusista välineistä. Hän uskoo uuden liikuntamuodon myös piristävän perinteistä hiihtoa ja luistelua sekä tuovan liikuntaan kivaa tunnelmaa. ”Jos kelit ovat kuten tänä talvena, saadaan pelastus siihen, että ei tarvitse olla sisällä koko talvea”.

Lahjoitushanketta ovat tukeneet Leijonien Arne Ritari -säätiö, koulun vanhempainyhdistys, Patria, Kuoreveden Kotkat, Liikuntaseura Impulssi ja Kuoreveden Sähkö. Näin saatiin hankkeeseen tarvittava viidentuhannen euron kustannus katetuksi. Nämä Jämsän kaupungille Kuoreveden koulun käyttöön luovutetut lumikengät vastaanotti koulun rehtori Minna Kinnunen ja niitä lähtivät heti testaamaan oppilaista Ramses Salonen, Jimi Lähdeniemi ja Paavo Laakso.

Tuliteriä lumikenkäuutuuksia kokeilivat Paavo Laakso (vas.), Jimi Lähdeniemi ja Ramses Salonen.

Lue lisää: Monella on käsitys, että talviretkeily vaatii extreme-varusteet – Asiantuntija neuvoo kahden repun taktiikan ja muut helpot vinkit

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos