Yrittäjä Niina Viinikainen toteutti pitkäaikaisen haaveensa – Hauvatar tarjoaa koirahierontaa Vilppulassa

Vilppulaan saatiin tammikuussa uusi yrittäjä, kun koirahierontaa tarjoava Hauvatar aloitti toimintansa. Ajatus yrityksestä oli pyörinyt Niina Viinikaisen mielessä jo pitkään.

Helsingistä Vilppulaan muuttanut Niina Viinikainen avasi pitkän pohdiskelun jälkeen oman koirahierontaa tarjoavan yrityksen.

4.2. 19:00

Vilppulassa aloitti tammikuussa uusi koirahierontaa tarjoava yritys Hauvatar. Yrittäjä Niina Viinikainen haudutteli ideaa yrityksestä odotellen oikeaa hetkeä, kunnes päätti, että aika on nyt.

Yrittäjä Niina Viinikaiselta löytyy kaksi koiraa omasta takaa, Pepe (vas.) ja Tinca.

Kaupunki vaihtui maaseudun hiljaisuuteen

Niina Viinikainen on alun perin kotoisin pääkaupunkiseudulta. Sieltä hän muutti Vilppulaan noin yhdeksän vuotta sitten. Elämä mullistui, kun vanha vakituinen työpaikka jäi Helsinkiin ja arki muuttui maaseudulle asettumisen myötä. Täytyi miettiä, miten työllistyä uudella paikkakunnalla.

Aiempi työ oli lemmikkieläintuotteita myyvässä yrityksessä ja omia koiriakin Viinikaisella on ollut jo pitkään. Hänelle koirat ovat aina olleet rakkaita perheenjäseniä ja osa elämäntapaa. Rakkaiden lemmikkien kokonaisvaltainen hyvinvointi on aina kiinnostanut ja ollut tärkeää.

Viinikaisen oma koira Pepe nauttii hieronnasta.

Koirahieronta harrastuksena jo pitkään

Koirahierontaa Viinikainen on harrastanut jo useamman vuoden ajan ja alan koulutuksen hän suoritti muutamia vuosia sitten. Opinnot kestivät noin vuoden ja ne pitivät sisällään lähiopetusviikonloppuja Helsingissä, verkkotehtäviä sekä harjoitushierontoja.

Ajatus omasta koirahierontayrityksestä pyöri mielessä jatkuvasti. Tammikuussa koittikin vihdoin aika, kun pitkäaikainen haave toteutui ja Hauvatar aloitti toimintansa.

Yrittäjyyteen hyppäämistä helpotti, että isoja hankintoja ei tarvinnut tehdä: hieronnat tapahtuvat kotikäynneillä asiakkaiden luona tai Viinikaisen kotipihassa olevassa toimitilassa ja hoidoissa käytettävä laserhoitolaitekin löytyi jo omasta takaa.

Laserhoitolaitetta voidaan käyttää myös niissä tapauksissa, kun hieronta ei ole terveyssyistä mahdollista.

”Koirahieronnasta hyötyvät niin harrastuskoirat kuin kotikoiratkin, ikään ja kokoon katsomatta”, kertoo Viinikainen.

Viinikainen on vuosien varrella hieronut niin omia kuin perheen ja tuttujen koiria.

Hieronnasta on hyötyä koiran terveydelle. Se muun muassa lievittää koiran kehon kireystiloja ja auttaa lihaksia palautumaan rasituksen jälkeen, ehkäisee vammojen syntyä mutta myös rauhoittaa ja rentouttaa. ”Paras hetki lihashuollolle on se, kun oireita ei vielä ole havaittavissa ulospäin”, Viinikainen muistuttaa.

Koirahieronta on verrattavissa ihmistenkin lihashuoltoon, se voi ehkäistä vammoja.

Asiakkaita on löytynyt pikkuhiljaa ja mukana on pysynyt myös vanhoja tuttuja opintojen aikaisista harjoitushieronnoista. Jossain vaiheessa haaveissa olisi lisätä yritykseen koirahieronnan ja kynsienleikkuun lisäksi muitakin palveluita kysynnän mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos