Lämminhenkinen ilta Mäntän kirjastossa – kirjailijavieraana Lotta-Sofia Saahko

Mäntän kirjaston ja Autere-opiston yhteistyössä järjestetyllä luennolla nähtiin monille tuttu kirjailijavieras.

Kirjailija Lotta-Sofia Saahko kertoi yleisölle, miten hänestä tuli kirjailija.

9.2. 15:45

Keskiviikkoiltana Mäntän kirjastoon kokoontui paikalle noin viisikymmentähenkinen joukko kuuntelemaan kirjailija Lotta-Sofia Saahkoa ja hänen elämäntarinaansa.

Saahko, joka tunnetaan esimerkiksi Lotan ja papan koronalaulut -videoista, kertoi yleisölle elämästään eri kulttuurien välissä. Pääpaino luennolla oli hänen pitkäaikainen rakkautensa kirjallisuuteen ja kuinka hänestä itsestään tuli lopulta kirjailija.

Tilaisuus keräsi Mäntän kirjastoon noin viisikymmentä kuulijaa.

Yleisö kuunteli kiinnostuneena tarinoita Saahkon elämän varrelta niin Saksasta, Kiinasta kuin Valkeakoskeltakin. Kertomukset lapsuudesta kolmannen kulttuurin lapsena, nuoruuden itsensä etsimisestä ja lopulta oman intohimon löytämisestä tarjosivat samaistumispintaa monille.

Useampi silmäkulma kostui, kun puhe kääntyi kirjailijan pappaan, Jorma Saahkoon, ja hänen elämäntarinaansa Karjalan evakkona. Koronapandemian alkuaikoina Lotta-Sofia Saahko muutti Lontoosta papan yläkertaan Valkeakoskelle. Toukokuussa 2020 he alkoivat julkaista videoita sosiaalisessa mediassa. Videoilla he lauloivat yhdessä ja pappa kertoi tarinoita elämästään evakkona.

Monet kuulijoista lähestyivät kirjailija Lotta-Sofia Saahkoa tilaisuuden päätyttyä nimikirjoituksia ja yhteiskuvia pyytäen.

Näistä tarinoista koottiinkin Saahkon ensimmäinen kirja. Aihe kosketti monia paikalla olleita ja keräsi kiitosta kuulijoilta. Usea heistä jakoi myös osan omasta tarinastaan Karjalan evakkona ja kertoi juuristaan Karjalassa.

Lämminhenkinen ilta päättyi yleisön vuolaisiin kiitoksiin. Moni lähestyi kirjailijaa nimikirjoituksia ja yhteiskuvia pyytäen sekä illasta kiitellen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos