”Ole aina sellainen, kuin haluaisit itsellesi oltavan” –Kuinka järvenjäällä kiekko-oppinsa saaneesta pojasta tuli SM-liigan kulttipelaaja?

Tammikuun lopulla Helsingin jäähallin juhlaottelussa muisteltiin Hifkin mestarijoukkuetta vuodelta 1983. Neljänkymmenen vuoden takainen suosikki Arto Jokinen sai pelaajia esiteltäessä raikuvat suosionosoitukset. Kuinka järvenjäällä kiekko-oppinsa saaneesta pojasta tuli SM-liigan kulttipelaaja, jonka maine ja värikäs tarina tunnettiin ympäri Suomen?

Kiepon edustusjoukkue uimahallilla 50 vuotta sitten (1973). Arto Jokinen on edessä toinen vasemmalla eli kyykyssä hymyilevä nuori mies. Hänen vieressään, kolmas vasemmalla, on jutussa mainittu Kari Savolainen. Arton takana seisova vaaleapaitainen pitkä nuorukainen on Kari Pajunen.

1.3. 18:30

Sisu, voiko sitä jotenkin hankkia?

Sisu on suomalainen sana, jolla kuvataan sinnikkyyttä, sitkeää tahdonvoimaa, hellittämätöntä tarmoa ja rohkeutta. Se on myös sana, joka riittää itsessään kuvaamaan parhaiten jääkiekkoilija Arto Jokisen määrittävintä ominaispiirrettä.

Toki Artokin poikana pelkäsi, erityisesti yhtä asiaa:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos