Lapsille ja nuorille etsitään vapaaehtoisia tukihenkilöitä koko Pirkanmaalle – erityisesti miehiä kaivataan mukaan toimintaan

Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta pari kertaa kuukaudessa mukavan yhteisen tekemisen parissa.

Pirkanmaalta etsitään tukihenkilöitä 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Pirkanmaalla etsitään parhaillaan tukihenkilöitä lapsille ja nuorille. Tukihenkilöksi etsitään kaikenikäisiä tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus antaa aikaa lapselle tai nuorelle. Tukihenkilöllä ei tarvitse olla omia lapsia eikä ammatillista kokemusta lapsista tai nuorista.

"Tukihenkilöksi toivotaan aikuista, jonka kanssa voisi esimerkiksi jutella, tutustua erilaisiin harrastuksiin, käydä elokuvissa, uimahallissa tai vaikka saada apua läksyihin. Etenkin miehiä tarvittaisiin mukaan toimintaan. Tälläkin hetkellä tukihenkilöjonossa on paljon poikia, jotka ovat odottaneet yli vuoden juuri miespuolista tukihenkilöä”, Pirkanmaan hyvinvointialueella tukihenkilötoiminnasta vastaava sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes kertoo.

Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen parissa. Tukihenkilön voi saada 7–17 -vuotias Pirkanmaan hyvinvointialueella asuva lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.

Tukihenkilöä tarvitsevissa lapsissa on myös erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia, maahanmuuttajalapsia, yksinhuoltajaperheestä tulevia lapsia tai lapsia, jotka ovat yksinäisiä tai joiden vapaa-aikaan kuuluu paljon pelaamista.

Tukihenkilötoiminta antaa paljon

Tukihenkilöksi ryhtyminen tuo paljon uutta sisältöä myös tukihenkilön elämään.

”Tukihenkilölle itselleen toiminta antaa hyvän mielen toisen auttamisesta ja mahdollisuuden tärkeän ja joskus jopa elinikäisen ihmissuhteen luomiseen”, Junes toteaa.

”Tukihenkilönä saa uusia näkökulmia omaan elämään sekä mukavaa ja merkityksellistä tekemistä vapaa-aikaan.”

Tukihenkilöt saavat tutustua lapsen tai nuoren lisäksi muihin aikuisiin, sillä tukihenkilöille on tarjolla vertaistukea, tapaamisia toisten vapaaehtoisten kanssa, koulutuksia sekä virkistyspäiviä, joihin voi osallistua yhdessä tuettavan kanssa. Toiminta on vapaaehtoistyötä, mutta tukihenkilölle maksetaan pieni palkkio ja kulukorvaus korvaamaan tapaamisista aiheutuvia kuluja. Tukihenkilöksi ryhtyvän rikostausta selvitetään lain mukaisesti.

Koulutus tukihenkilöille

Tukihenkilöiksi haluaville järjestään koulutus ennen toiminnan aloittamista. Pirkanmaan hyvinvointialueella asiakasohjaus Luotsin tukihenkilötiimi on vuoden alusta alkaen ottanut vastuulleen koko Pirkanmaan vapaaehtoisten tukihenkilöiden koulutuksen.

Seuraava koulutus järjestetään kahtena torstaina 13. huhtikuuta ja 20. huhtikuuta Tampereella, mutta tukihenkilönä voi toimia kaikkialla Pirkanmaalla. Kysyntä on suurta, sillä tukea tarvitsevat perheet pitävät tukihenkilötoimintaa arvossa.

"Omaa tukiaikuista jonottavia lapsia on paljon Tampereella ja myös Tampereen naapurikunnissa. Siksi toivommekin mukaan myös muualla kuin Tampereella asuvia vapaaehtoisia”, Junes sanoo.

Mikäli kiinnostus tukihenkilötoimintaa kohtaan herää tai haluaa tietää koulutuksista lisää, kannattaa olla yhteydessä suoraan Junesiin. Lisätietoa löytyy myös Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Lähde: Pirha

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos