Suomen Vuoden Kylä on valittu – Raati jakoi myös kunniamainintoja, joista toinen annettiin vireälle ja yhteisölliselle jämsäläiskylälle

Kuorevedellä sijaitseva Suinula sai kunniamaininnan valintaraadilta.

Kuva Suinulasta Nuorisoseura Nysän portailta, jossa juhlittiin viime keväänä Keski-Suomen Vuoden kylä -titteliä.

Suomen Vuoden Kyläksi valittiin Etelä-Savossa sijaitseva Kottilan seutu. Suomen Vuoden Kylä -valintaraati jakoi myös kaksi kunniamainintaa erittäin ansioituneille kylille. Toinen kunniamaininnoista tuli Jämsään. Kunniamaininnan sai Kuorevedellä sijaitseva Suinulan kylä.

Suinula valittiin vuonna 2022 Keski-Suomen Vuoden kyläksi.

Suomen Kylät ry:n tiedotteessa todetaan, että Suinula on vireä, toimintakykyinen ja yhteisöllinen 200 asukkaan kylä, vaikka kyläkoulu ja monet muut palvelut ovatkin lakkautettu.

Suinulassa on toteutettu useita Leader-rahoitteisia hankkeita ja kylällä ylläpidetään ja jatkuvasti kehitetään kolmea merkittävää harrastuskokoontumistilaa: kylätaloa, nuorisoseurantaloa sekä Suinutupaa. Valintaraati huomioi, että Suinulassa nousee esiin talkoo- ja yhteishenki. Suinulassa katsotaan tulevaisuuteen ja pientä kylää kehitetään suunnitelmallisesti.

Suinulan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marja-Riitta Laukkarinen toteaa tiedotteessa, että usein kyläkoulun lakkauttaminen saa kylän hiljenemään, mutta Suinulassa päätettiin 2006, ettei niin saa käydä.

”Olemme todella iloisia, että vuosien työ Suinulan kylän vireänä pitämiseksi on saanut tällaisen kunniamaininnan. Sinnikkäästi olemme koko ajan pitäneet kylää elinvoimaisena, saaneet uusia asukkaita ja uutta toimintaa olemme viritelleet kyläläisten toiveiden mukaisesti. Kylätoiminta on tällaista maratonjuoksua, nyt olemme näköjään saavuttaneet yhden upean etapin, joka tuntuu todella hienolta, mutta matka jatkuu edelleen eteenpäin. Kylämme suuri vahvuus piilee sloganissamme: Kylä tehdään yhdessä.”

Kunniamaininnan sai lisäksi Kymenlaaksossa Kouvolassa sijaitseva Sippolan kylä.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos