Tuottajat iskivät kouluille ja päätöksentekoelimiin

KMV-lehden yli 95-vuotiseen historiaan mahtuu monta tärkeää uutista ja mielenkiintoista tarinaa seutukunnan elämästä. Esittelemme tässä sarjassa paikkakunnan ja lehden historiaa lehtiarkiston avulla. Kuvat ovat huhtikuulta 1993.

1 Vilppulan maataloustuottajat lahjoittivat kouluille mittavan määrän paikallista lähiruokaa. Riitta ja Timo tukia kantavat lahjoitusta sisälle. Rehtori Pekka Ekola oli sitä ovella vastaanottamassa. Ala-asteen ruokalanemäntä Marja Kaivos kiitteli lahjoitusta, joka sisälsi 100 kiloa perunaa, viisi kiloa sipulia, 12 kiloa kaalia, 600 kananmunaa ja sata leipää.

Mitä mahtuu vuosien 1925 ja 2023 väliin?

1993 Maataloustuottajat iskivät tuottajapäivän merkeissä. Kunnan päättäjiä ja luottamusmiehiä evästettiin Vilppulan kunnantalon portailla tuoreen ruisleivän voimalla.

Vilppulan kunta oli lomauttamassa lomittajiaan ja maatalousyrittäjien jo aiemmin rästiin jääneet lomat uhkasivat siirtyä entisestään.

Kirkonkylän ala-asteella ja Vilppulan yläasteella tuottajat kertoivat oppilaille maatalouden tuottajista ja lahjoittivat ruokaloihin tilojen tuotteita. Ala-asteen ruokalanemäntä Marja Kaivos kiitteli lahjoitusta, joka sisälsi 100 kiloa perunaa, viisi kiloa sipulia, 12 kiloa kaalia, 600 kananmunaa ja sata leipää.

9 Vauhtia ja pukujen kimallusta riitti, kun Mäntän Nuorisosirkus juhli kevättä yli 300 katsojan edessä. Esiintyjiä oli yli 50 ja esityksissä nähtiin sirkustaidot aina akrobatiasta jonglooraukseen, voltteihin ja taikaan. Myös klovneja nähtiin.

1993 Vauhtia ja pukujen kimallusta riitti, kun Mäntän Nuorisosirkus juhli kevättä yli 300 katsojan edessä. Esiintyjiä oli yli 50 ja esityksissä nähtiin sirkustaidot aina akrobatiasta jonglooraukseen, voltteihin ja taikaan. Myös klovneja nähtiin.

Mäntän Nuorisosirkus oli ehtinyt toimia kaksi vuotta. Koulukeskuksen liikuntasalissa järjestetty tapahtuma sai suuren suosion. Ryhmät kuulutti lavalle oikea, nuorten joukosta valittu tirehtööri. Ryhmien nimet olivat suoraan suuresta maailmasta. Meritähdet, Las Epidemias, Hurricanes ja monet muut olivat suorastaan villinneet yleisön.

Oikea kenraaliharjoituskin oli jäänyt pitämättä kevään kiireissä ja sirkusshow vedettiinkin järjestäjien mukaan ensimmäistä kertaa kokonaisena. Kaikki sujui hyvin ja lasten keskittymiskyky sai ohjaajilta suuret kiitokset.

9 ViKi eli Vilppulan Kiekko järjesti kauden päättäjäiset. Samassa lehdessä kerrottiin seuran suunnittelevan yhteistyösopimusta KiePon kanssa. Vuoden parhaiten menestyi F-juniorien joukkue, joka voitti kultaa Hämeen aluesarjassa. Myös E-juniorit ylsivät aluesarjan mitaleille, kun joukkue oli sarjansa kolmas.

1993 ViKi eli Vilppulan Kiekko järjesti kauden päättäjäiset. Samassa lehdessä kerrottiin seuran suunnittelevan yhteistyösopimusta KiePon kanssa. Vuoden parhaiten menestyi F-juniorien joukkue, joka voitti kultaa Hämeen aluesarjassa. Myös E-juniorit ylsivät aluesarjan mitaleille, kun joukkue oli sarjansa kolmas.

Joukkueista D-juniorit selvittivät tiensä lopputurnaukseen ja C-juniorit ylsivät neljännesvälieriin. Myös seuran nuorimmat, eli G-juniorit saivat muistamisensa. Joukkuetta luonnehdittiin pieneksi, mutta tulivoimaiseksi. Pelaajista ennustettiin tulevaksi maineikkaita kiekkovirtuooseja.

Edustusjoukkueen pistepörssin voitti Kari Paavola. Myös molemmat maalivahdit, Kai Kyröläinen ja Jari Vähämäki palkittiin. Vuoden valmentajaksi valittiin Ari Lähdeaho ja vuoden huoltajaksi Kari Meronen.

3 Kuoreveden Nysän näyttämöllä nähtiin näytelmä Lasinen eläintarha. Pertti Huikuri ja Inkeri Ojanen kävivät näyttämöllä tiukkaa keskustelua. Taustalla Kristiina Silvan Amerikan sisällissodan aikaisessa mekossaan.

1993 Kuoreveden Nysän näyttämöllä nähtiin näytelmä Lasinen eläintarha. Näytelmän kerrottiin olevan väkevä kuvaus äidistä, pojasta ja tyttärestä. Luonnehdinnan mukaan kolmikko eli kuin veitsenterällä, etsi tukea haavemaailmasta ja yritti kieltää oman olemassaolonsa.

Nysälle Tennessee Williamsin tekstin ohjasi Sinikka Nurmesniemi. Nysän pitkäaikainen ohjaaja Inkeri Ojanen esitti perheenäiti Amanda Wingfieldiä. Hänen poikaansa Tomia esitti Pertti Huikuri, tytär Lauraa Kristiina Silvan. Herrasmiesvierailija Jim O’Connorina nähtiin Vesa Raittila.

Valaistus oli Kalle Tyllin ja lavastus Elina Pitkäsen käsialaa. Naisten upeat puvut olivat Erja Tsutsusen taidonnäytteitä.

3.5. klo 12.08 korjattu vuosiluku 2022 oikein vuodeksi 2023.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos