Vappua vietetään vilusta väristen koleassa ja epävakaisessa säässä

Ilmatieteen laitos latistaa keväisen juhlan tunnelmaa jo etukäteen kertomalla koleasta ja epävakaisesta vappusäästä: lämpötila nousee poutaisilla alueilla ylimmillään 10 asteeseen.

Sateenvarjo ja lämmintä päälle. Vappuaaton vastaisena yönä sadealue leviää maan etelä- ja keskiosaan, ja varsinkin lännessä sataa 2‒6 senttimetriä lunta.

Ilmatieteen laitoksen 28.4. tekemän ennusteen mukaan tänään perjantaina 28.4. maan pohjoisosassa liikkuu hitaasti pohjoiseen etenevä kapea sadealue, jossa sataa niin vettä kuin luntakin. Lisäksi maan lounaisosassa tulee tänään vesi- tai räntäkuuroja.

Lauantain vastaisena yönä ja lauantaipäivän aikana pohjoisen sadealue leviää Etelä- ja Keski-Lappiin, ja sade tulee pääosin lumena, paikoin yli 20 senttimetriä.

Vappuaatoksi sateita maan keskiosiin

Vappuaaton vastaisena yönä uusi sadealue leviää maan etelä- ja keskiosaan, ja varsinkin lännessä sataa 2‒6 senttimetriä lunta.

Sunnuntaina päivällä sadealue liikkuu vähitellen pohjoiseen, sateet tulevat enimmäkseen vetenä. Vappuaatto on kolea. Lämpötila on sateisilla alueilla noin kahden ja viiden asteen välillä, poutaisemmilla alueilla päivän ylin lämpötila on 5‒10 astetta.

Vappuyöksi sää poutaantuu maan etelä- ja keskiosassa, yön alin lämpötila on -2…+2 astetta.

Vappupäivänä vähän lämpenee

Vappupäivänä maanantaina sää hieman lämpenee. Maan etelä- ja keskiosassa päivän ylin lämpötila on 6‒10 astetta. Päivän aikana lännenpuoleisessa virtauksessa voi kehittyä vesi- tai räntäkuuroja.

Myös viime vappu oli melko kolea

Myös vuosi sitten vappua vietettiin melko koleassa säässä. Vappuaaton ylin lämpötila vaihteli maan eteläosan noin 10 asteesta Pohjois-Lapin nollaan asteeseen. Vappuyönä oli maan keski- ja pohjoisosassa yleisesti pakkasta, eteläosassa yön alin lämpötila oli nollan vaiheilla. Vappupäivä oli koko maassa pari astetta vappuaattoa lämpimämpi. Paikoin tuli vesikuuroja, pohjoisessa myös lumikuuroja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos