Perinteinen vappukonsertti sai tällä kertaa väen hyvin liikkeelle – Katso video

Väkeä Mäntän liikuntasalissa pidetyssä tilaisuudessa oli enemmän kuin järjestäjät uskalsivat odottaa.

Mäntän työväenyhdistyksen soittokunnan perinteinen vappukonsertti oli tällä kertaa menestys niin väen kuin musiikin puolesta. Tälläkin kertaa kuultiin myös vappupuhe, siitä vastasi Pamin mänttäläislähtöinen puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

Juonnosta huolehti ei niin perinteiseen tapaan Tomi Voronin. Hän nimittäin paitsi juonsi ansiokkaasti konsertin, myös esitti runoja ja lauloi.

Tomi Voronin juonsi, lausui ja lauloi konsertin jälleen kerran erinomaisen ammattitaitoisesti.

Väkeä Mäntän liikuntasalissa pidetyssä tilaisuudessa oli enemmän kuin järjestäjät uskalsivat odottaa. Ainakin silmämääräisesti kaikki istumapaikat olivat täynnä. Kukaan ei kuitenkaan joutunut seisomaan.

Konsertin ohjelmistoon oli valittu mukavan vaihtelevaa musiikkia. Sekaan sopi perinteistä työväenmusiikkia, kotimaista tuotantoa ja klassisempaa ulkomaista tuotantoa. Ohjelmisto oli kokonaisuudessaan hyvin suunniteltu ja kestoltaan juuri sopivan mittainen.

Jo pitkään on soittokuntaa vaivannut soittajapula ja siksi oli ilahduttavaa huomata, että vielä löytyy tasokkaita soittajia, jotka tulevat kauempaakin täydentämään kokoonpanoa, niin että kuulijalle jää hyvä mieli konsertin jälkeen.

Orkesteri oli saanut harjoitella konserttiohjelmistoa pitkästä aikaa kunnolla ja se kuului soinnissa.

Vasta vajaat pari vuotta orkesteria johtanut Mirjam Havinen on selkeästi saanut homman tukevasti hyppysiinsä. Orkesterin sointi on tällä hetkellä aika hyvällä tasolla ja ei lienee mitään estettä sille, että se paranee entisestään. Ainakin tässä konsertissa kuulijat saivat nauttia hyvin soivista kappaleista.

Koska kyseessä oli vappukonsertti, kuului ohjemaan luonnollisesti myös vappupuhe. Tällä kertaa puheen pitäjäksi oli kutsuttu ammattiyhdistysjohtaja, joka on viettänyt lapsuutensa ja osan nuoruuttaan Mäntässä. Ennen kuin Annika Rönni-Sällinen edes aloitti puhettaan, laittoi hän ylioppilaslakin päähänsä vanhan lukionsa kunniaksi.

Annika Rönni-Sällinen piti mielenkiintoisen ja ajankohtaisen vappupuheen.

Puheessaan hän sivusi lukuisia ajankohtaisia asioita. Yksi huolestuttavimmista havainnoista oli se, että vain muutamassa vuodessa yhä suurempi osa maailman ihmistä joutuu elämään autoritaarisissa yhteiskunnissa.

Hän antoi myös ohjeita mahdolliselle tulevalle hallitukselle, jonka toimiin hän ei työnsä puolesta suhtaudu kovinkaan toiveikkaasti. Tulossa saattaa olla kylmää kyytiä.

Kyösti Koskinen lauloi konsertissa tunteella kaksi koskettavaa laulua Partisaanivalssin ja Junnu Vainion Albatrossin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos