Siivoamisiin

Uudistuva maisema – hento viherrys nurmikolla ja hiirenkorvat koivikossa.

Elämme kaikki maailmassa Taivaan kansalaisena. Ensi pyhä muistuttaa meitä ilosta, jota seurakuntana saamme kokea kulkiessamme Voittajan jäljissä totuudessa ja rakkaudessa kohti täydellistä iloa taivaassa Pyhän Hengen johtamina.

Psalmin sanoin: ”Herra näytti, että hän on meidän pelastajamme, hän osoitti vanhurskautensa kansojen nähden.”

Lämmin aalto huhtikuun lopussa herätti talven haalistaman siivoojani touhuamaan kotona ja pihapiirissä – melkein yli voimien.

Jesajan kirjassakin sanotaan: ”Näin on oleva, kunnes meihin tulee korkeudesta henki. Silloin autiomaa muuttuu hedelmätarhaksi ja tarhat ovat laajoja kuin metsät. Silloin autiomaassa asuu oikeus ja vanhurskaudella on majansa hedelmätarhojen keskellä. Ja vanhurskauden hedelmänä on oleva rauha. Siitä kasvaa levollinen luottamus, turvallisuus, joka kestää iäti. Minun kansani saa asua rauhan niityillä, turvallisissa asuinpaikoissa, huolettomilla leposijoilla. Metsää kaatuu lakoon, kaupunkeja sortuu maahan, mutta te onnelliset, te saatte kylvää kaikkialle, missä vesi kostuttaa maan, saatte päästää härkänne ja aasinne vapaasti kulkemaan laitumilla.”

Pitkään toppatakin peittämät käsivarret ja pipon litistämät hiukset hulmuten, innostuneen määrätietoiset askeleet, kymmenien lintulajien touhukas kujerrus lähi puissa ja harava, joka nyppii viime kesän kuihtuneet jäljet. Varastosta vuosia tarpeettomina kasaantuneet romppeet jäteastiaan ja vaatekaapeista pitämättömät vaatteet kiertoon. Uudistuva maisema – hento viherrys nurmikolla ja hiirenkorvat koivikossa. Sydän pakahtuu riemusta. On helpompi hymyillä ja on hyvä olla. Luoja Jumala hoitaa arjessa ja uudistun.

Laulakaa Herralle uusi laulu! Hän on tehnyt ihmeellisiä tekoja! Minä annan teille uuden käskyn – rakastakaa toisianne! Taivaan ja maan Luoja. Me kiitämme sinua kaikista teoistasi. Avaa meille sanasi ja opeta meidät tuntemaan Kristuksen rakkaus.

Kirjoittaja on Juupajoen kappeliseurakunnan kappalainen emerita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos