Huomionarvoinen

Pohjimmiltaanhan meistä jokainen haluaa olla hyväksytty omana itsenään ja tulla huomatuksi niillä spesiaaleilla asioilla, jotka tekee sinusta sinut.

Sain taannoin palautteen eräältä asiakkaalta, joka oli ostanut tuotteitani vinon pinon. Hän oli kirjoittanut minulle sähköpostin ja jostain syystä se liikutti minua aivan valtavasti. Se meni vapaasti kirjoitettuna näin: ”Kiitos ihanista tuotteistasi! Sinun tuotteesi huomataan, joten kun pidän niitä, minutkin huomataan.”

Itse tietenkin jo olin hyvin otettu pelkästään siitä, että joku oikeasti oli suunnittelemiini tuotteisiini ihastunut. Tämä tuskin on kenellekään suunnittelijalle itsestäänselvyys, ei ainakaan minulle. Jokainen tyytyväinen asiakas painautuu sieluni sopukoihin ja on minulle merkityksellinen. Olenhan jotain itsestäni ja luovuudestani näihin antanut, joten saatan välillä ottaa varsin henkilökohtaisesti erilaiset palautteet, erityisesti kriittiset. Mutta tuo onkin taas ihan eri tarina.

Palatakseni palautteeseen, jonka luin liikuttuneena useampaan kertaan, ja joka ei jättänyt rauhaan. Se miksi tämä nimenomainen palaute liikautti sisälläni normaalia enemmän, oli tajuta todellinen sisäinen tarve, joka meissä kaikissa on. Suuri kaipaus siitä, että tulisimme nähdyksi, huomatuksi.

”Pohjimmiltaanhan meistä jokainen haluaa olla hyväksytty omana itsenään ja tulla huomatuksi niillä spesiaaleilla asioilla, jotka tekee sinusta sinut.”

Tämä herätti minut miettimään sitä, kuinka paljon ja millä kaikilla keinoilla pyrimmekään tulla niin huomatuksi, että syvin kaipauksemme huomatuksi tulemisesta täyttyy. Mikään ulkoinen tekijä tai vaatteet ei tätä varmastikaan täydellisesti täytä, vaikka hyvänä apuna saattaakin toimia.

Pohjimmiltaanhan meistä jokainen haluaa olla hyväksytty omana itsenään ja tulla huomatuksi niillä spesiaaleilla asioilla, jotka tekee sinusta sinut.

Haluankin rohkaista sinua siihen, että et pelkästään yritä itseäsi saada huomatuksi keinoja kaihtamatta, vaan myös huomata ympärillä olevat ja tuoda esille heille heidän hienoutensa. Edes pieni ripaus. Nimittäin jokaisessa meissä on jotain huomatuksi tulemisen arvoista, se on varmaa.

Tässäkin saattaa toimia se, että tee muille mitä haluat itsellesi tehtävän ja lopulta sinunkin oma kaipaus huomatuksi tulemisesta täyttyy, kun ensin ymmärrät myös muiden kaipauksen. Näin ainakin itse haluan uskoa.

Kirjoittaja huumorilla höystetty elämäntapaviisastelija, joka yrittää opetella välillä sanomaan ei.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos