Harmonikan juhlaa – Veikko Ahvenainen konsertoi Mäntässä

Veikko Ahvenainen on tehnyt huimat 1 087 levytystä, konsertteja hänellä on takanaan viisi tuhatta.

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund esiintyvät Mäntän kaupungintalolla.

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen konsertti kuullaan Mäntän kaupungintalolla torstaina 1. kesäkuuta. Tilaisuudessa esiintyvät Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa harmonikkataituri ja pianisti Carina Nordlund. Konsertin järjestelyissä on mukana Mäntän kulttuuritoimi.

Konsertissa kuullaan suosittuja säveliä Sibeliuksesta Säkkijärven polkkaan. Väliajalla julkistetaan Ahvenaisen ja Norlundin uusi O Sole Mio CD-levy.

Soiton alkeet muikkukauppiaalta

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta. Kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 1948 hän soitti ensimmäisen soolokonserttinsa Kuopion kaupungintalossa.

Kansainväliset konserttikiertueet alkoivat 1960-luvulla ja takana on lähes 5 000 konserttia eri puolilla maailmaa aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista kuuluisaan Washingtonin katedraaliin Yhdysvalloissa.

Ensilevytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttänyt artisti 1 087 levytyksellä.

Kuopion kaupunki on kunnioittanut Ahvenaisen elämäntyötä suurella taideteoksella joka on nähtävänä Kuopion Matkakeskuksessa. Hän on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Internationale des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award – palkinnolla vuonna 2020.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos