Raamattu ratkaisee

Kiistakysymystenkin keskellä tulee aina muistaa, jokainen ihminen on Jumalalle rakas.

”Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään.” (2. Tim. 3:16)

Raamatun arvostus yhteiskunnassa on vähentynyt. Siksi arvopohja siirtyy kristillisestä, ei-kristilliseen. Sateenkaaren väreissä Suomeen on saapunut uusi sukupuoli-ideologia, joka on ristiriidassa perinteisen kristillisen opetuksen kanssa. Tämä on huolestuttavaa. Sen tunnuksena ovat sateenkaariliput.

Sukupuoli-ideologia vaikuttaa Pride-kulkueissa, yhteiskunnan ja kirkon rakenteissa. Siihen sisältyvät Raamatulle vieraat ajatukset: sukupuolen määrittää subjektiivisesti koettu sukupuoli-identiteetti (gender), joka voi olla biologisesta sukupuolesta (sex) riippumaton, samaa sukupuolta olevien avioliiton siunaaminen, sukupuolia on enemmän kuin kaksi, ihminen voi syntyä väärään ruumiiseen ynnä muuta.

Roomalaiskatolinen kirkko on torjunut sukupuoli-ideologian. Pieni luterilainen kirkkokin kulkee, terävästi analysoiden, vastatuuleen. Sen piispa: ”Vaikka ruumis on miehen tai naisen, niin jos ihmisen mieli, tunne ja kokemus kertovat jotakin muuta se ratkaisee.” ”Uuden lainsäädännön taustalla on ajatus, ettei ihmisellä ole minkäänlaista annettua tai pysyvää sukupuolista identiteettiä. Hänen täytyy itse luoda ja muokata se, kuka hän haluaa olla. Tällainen tehtävä ajaa monet kasvavat nuoret sietämättömään epävarmuuteen ja altistaa heidät mielenterveyden häiriöille.”

”Jokaisen on tehtävä ajassamme valinta, tunnustaako Luojan luomisjärjestyksen vai oman valintaoikeuden, polvistuako Kristuksen ristin vai sateenkaarilipun edessä.” (Lähetyshiippakunnan blogi 1.2. 2023 ja 3.1. 2022)

Suomen ev.-lut. kirkossa ristiriidat kasvavat koko ajan. Kun Pride-ideologia saapuu seurakuntiin se haastaa kristillisen ihmiskäsityksen ja Jeesuksen opetuksen. Kirkon vastuunkantajat joutuvat valinnan paikalle. Maallisilla työpaikoillaan kristityt joutuvat yhä useammin vaikeuksiin tahtoessaan pysyä johdonmukaisina vakaumuksilleen.

Kiistakysymystenkin keskellä tulee aina muistaa, jokainen ihminen on Jumalalle rakas. Jeesus lupaa meille synnit anteeksi, kun vain turvaudumme Häneen. Raamattu kutsuu meitä sen jälkeen seuraamaan Häntä. Maailman suosio vai Kristuksen seuraaminen? Jeesus ei lupaa kansansuosiota. Rukoilkaamme viisautta ja rohkeutta.

Pauli Selkee

kappalainen

Mänttä-Vilppulan seurakunta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos