Taimet ja pistokkaat vaihtoon Vilppulassa – ukrainalaiset mukana koko perheen tapahtumassa

Kahvimyllylle voi jokainen tuoda terveitä taimia sekä pistokkaita ja ottaa tilalle vaihdossa jonkin muun kasvinalun.

Itselle ylimääräiset terveet taimet ja pistokkaat voi vaihtaa toisiin Vilppulan Marttojen pistokas- ja taimivaihtotorilla. Tapahtumassa ovat mukana leivonnaisineen myös ukrainalaiset.

Omat taimet tai kasvienpistokkaat pääsevät uusiin koteihin Vilppulan Marttojen järjestämässä vaihtotori -tapahtumassa. SPR Vilppulan Kahvimyllyssä ja sen edustalla torstaina 25. toukokuuta kello 17.30 alkava koko perheen tapahtuma on kaikille avoimin.

Vilppulan Marttojen sihteeri Pirkko Kääriäinen kertoo, että tapahtumaan tuodut taimet tulee olla terveitä. Tuojan tulee varmistaa, ettei taimissa ole kotiloita, etanoita tai muita sellaisia mukana. Kasvin nimi laitetaan purkkiin tai tikkuun kasvinjuurelle, jotta jokainen tietää, mikä kasvi on kyseessä. Paikalla tapahtumassa on Vilppulan vankilan puutarha-asiantuntija Mika Junikka.

Taimien ja pistokasvaihdon lisäksi tapahtumassa ovat mukana vastaanottokeskuksen ukrainalaiset, jotka myyvät itsetekemiään leivonnaisia sekä järjestävät tapahtumaan kahvituksen. Lisäksi järjestetään arvonta, jossa on pääpalkintoa puutarhaan liittyen kukka-amppeli.

”Tapahtuma auttaa ukrainalaisia kotoutumisessa yhteisöön ja tutustumisessa paikallisiin ihmisiin”, Kääriäinen toteaa.

Vilppulan Martat järjestää tapahtuman yhteistyössä SPR:n Vilppulan osaston kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luetuimmat

Mainos