Suoraan hevosen suusta -näyttelyyn liittyvä viidestoista KMV-lehden verkossa julkaistava kuva on otettu vuonna 1986.

KMV-lehdessä kerrottiin lauantaina 4. tammikuuta 1986 Halleyn komeetan vierailusta otsikolla: Halleyn komeetta – vain kerran elämässä. Seppälän pellolle oli kokoontunut samalla viikolla torstai-iltana neljäkymmentä kiinnostunutta katsomaan komeettaa kaukoputken kautta.

Kuuluisa pyrstötähti Halleyn komeetta oli ilmestynyt taivaalle edellisen kerran vuonna 1910 ja sai monet kauhun vallassa ajattelemaan maailmanloppua. Komeetasta on tehty havaintoja jo 2000 vuoden ajan ja se on ilmestynyt näköpiiriin aina 76 vuoden välein. Se on nimetty englantilaisen tähtitieteilijä Edmund Halleyn (1656–1742) mukaan, joka pystyi laskemaan sen seuraavan ilmestymisen komeetasta tehtyjen aiempien havaintojen perusteella. Seuraavan kerran komeetan on laskettu ilmaantuvan näköpiiriin vuonna 2061.

Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi KMV-lehti kokoaa ensi kesänä lehtikuvanäyttelyn Suoraan hevosen suusta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio