Suoraan hevosen suusta -näyttelyyn liittyvä neljästoista KMV-lehden verkossa julkaistava kuva on otettu maaliskuussa 1988. Torstaina maaliskuun 17. päivä vuonna 1988 KMV-lehdessä kertoi kuvataiteilija Leo Rantanen taiteen tekemisestä otsikolla: Ihminen täytyisi avata kuin kirja näkemään ja kokemaan.

Rantanen kertoi, että maisema tai asetelma on vain lähtökohta, välikappale, jolla taiteilija pyrkii kuvaamaan omia sielullisia elämyksiään, ilmentämään omaa maailmankuvaansa. Kipinä kuvataiteisiin hänellä syttyi jo kansakoulun neljännellä luokalla, kun hän voitti vesivärityöllään koulun henkisen kilpailun ja innostui. Ensimmäisen taidenäyttelynsä paljasjalkainen vilppulalainen taiteilija piti vuonna 1971.

Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi KMV-lehti kokoaa ensi kesänä lehtikuvanäyttelyn Suoraan hevosen suusta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio