Suoraan hevosen suusta -näyttelyyn liittyvä seitsemäs KMV-lehden verkossa julkaistava kuva on otettu lokakuussa 1986, jolloin Karpiolan Sorvaamo juhli perheyrityksen 30-vuotisjuhlaa.

”Kun Väinö Karpiola, 68, käynnisti 30 vuotta sitten metallialan yrityksensä Vilppulan Riihiniemen kylässä, kyseessä ei ollut sattuma, vaan vuosien yrittäjäsuunnitelmien toteutus. Sattumalla sen sijaan on sanansa siihen tuotevalikoimaa, mitä Karpiolan Sorvaamo Ky tänä päivänä valmistaa. Päätuotteena ovat olleet lähes 25 vuotta vetoakselit erilaisiin koneisiin.

Kolmessakymmenessä vuodessa Karpiolan verstaasta on tullut käsite traktori-, metsäkone- ja autourakoitsijoille ympäri maata. Tuttu suunta yritys on myös lähialueiden koneyrittäjille ja maanviljelijöille.” (KMV-lehti 18.10.1986)

Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi KMV-lehti kokoaa ensi kesänä lehtikuvanäyttelyn Suoraan hevosen suusta.

Sanonta tarkoittaa, että asia on suoraan alkuperäislähteestä. Sitähän KMV-lehden kuvat ovat: ajankuvaa lehden levikkialueen tapahtumista, ihmisistä, rakennuksista ja maisemista.

Tulevaan valokuvanäyttelyyn on valittu sata lehtikuvaa ja toinen mokoma kuvia julkaistaan verkkolehdessämme vuoden mittaan.


Kommentit (2)

  • toimittaja

    Tunsin hyvin Väiskin ja tunnen hyvin myös pojat, loistavia persoonia kaikki.
    Messuille tullessaan Väiski joukkueen johtaja totesi aina alkuun saman asian, meidät tuntee siitä, että kaikilla on samanlainen kampaus, no niin on minullakin.
    Poikkesin Väiskin luona usein perjantaiehtoisin pienen, mutta kalliin teräsnyytin kanssa, aina oli kahvit tarjolla ja juttua riitti, ainoa huoleni yleensä oli ehtiä ennen kahdeksaa Mäntän pitkäripaiseen.

  • Nimetön

    Muistan Karpiolan sorvaamon jo 1960luvulta olin pikkupoika kun Isä kanssa käytiin siellä.ONNEA Ja Menestystä.Terv.Asiakas

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio